Top 5 canale de YouTube cu muzică pentru copii mari și mici

Raluca Margean - Redactor

Este cunoscut faptul că muzica are o mulțime de beneficii asupra creierului și că este folosită foarte des și în scop terapeutic. Ascultarea muzicii reduce anxietatea, îmbunătățește calitatea somnului și memoria, dar ne hrănește și sufletul pentru că ne ajută să ne simțim mai bine, să ne înveselim și să gândim pozitiv. Și pentru că toți copiii merită să beneficieze de efectele pozitive ale muzicii, vă prezentăm câteva canale de YouTube în care poți asculta muzică pentru copii mari și mici.  

Ce muzică este bună pentru copii?

Muzica potrivită pentru copii ar trebui să aibă un limbaj adecvat copiilor și în majoritatea cazurilor să fie veselă și jucăușă. Muzica pentru copii ar trebui să transmită un mesaj pozitiv, poftă de viață și mult optimism. De cele mai multe ori, melodiile sunt mai alerte, dar există și cazuri în care muzica poate fi mai lentă, și anume atunci când îi pregătim pentru somn sau pentru activități mai puțin antrenante. Și pentru că YouTube este sursa cea mai la îndemână pentru a asculta muzica preferată, v-am pregătit o listă de canale de muzică pentru copii mari și mici pe care să le urmăriți împreună.  

Muzică în limba română pentru copii

1. TraLaLa

Acesta este poate cel mai cunoscut canal de muzică pentru copii mici de grădiniță. Melodiile sunt vesele, potrivite pentru această categorie și te binedispun cu adevărat. Cântecelele sunt însoțite de animație și totodată versurile sunt prezentate pe ecran, astfel încât să le poți învăța mai ușor. În fiecare săptămână apar cântece noi, așadar colecția strânsă până acum este una impresionantă. Un exemplu minunat este cântecelul ”Rățuștele mele pe apă s-au dus”, cu o animație special creată de TraLaLa pentru copii.

2. Clopoțelul Magic

Un alt canal foarte îndrăgit este Clopoțelul Magic. Aici găsești cântece potrivite pentru copiii care învață să numere, să învețe animalele, dar și să se distreze și să se simtă bine. Ca și în cazul TraLaLa, cântecele sunt însoțite de desene animate și versurile scris pe ecren. Iar dacă ești cuminte, vei găsi melodii cântate de artiști cunoscuți precum Smiley. Un exemplu în acest sens este cântecelul ”Licuricii”.

3. Cântece Grădiniță

Acest canal este destinat copiilor preșcolari. Cântecele sunt ritmate, însoțite de animație 3D și versuri scrise pe ecran. Găsești cântece românești cu mesaje pozitive, care-i învață pe copii diverse lucrui interesante, precum măsuri de igienă sau reguli de bună purtare, dar și altele distractive. Iar dacă ai un copil talentat, îi poți contacta pe administratorii canalului și poate deveni vedeta unui clip animat. Iată un cântecel tare haios, ”Ram Sam Sam”, care îi pune să facă mișcare pe copii, învățându-i câteva mișcări de dans.

4. Cântecele Copii

Găsești și aici o serie de cântecele amuzante și distractive pentru copii mici. Pe lângă cele foarte cunoscute, precum ”Azi Grivei e mânios” sau ”Un motan cât un pisoi”, există și cântecele noi, tare drăguțe, cum este acesta: ”Pisicuța Pis Pis Pis”.

5. Boon Boon

Dacă-ți plac cântecele latino perfecte pentru petrecerile de copii, atunci fă o vizită canalului Boon Boon pentru că are o colecție minunată de astfel de cântece. Melodiile sunt potrivite copiilor de grădiniță, dar și celor puțin mai mari, de clasa pregătitoare. Pe lângă cântecele distractive, găsești și cântece educative sau cele potrivite pentru serbările de grădiniță. Vei avea surpriza să găsești și cântece internaționale foarte cunoscute, dublate în limba română, cum este și acesta: ”Bunicul meu o fermă avea”, adaptată după originalul ”Old McDonald had a farm”.  

Muzică în limba engleză pentru copii

1. Eli Kids -Cartoons & Songs

Acest canal de cântece pentru copii folosește aceeași rețetă de succes: cântece cu rime distractive și desene animate, însă de data aceasta în limba engleză. Dacă ai un copil de grădiniță și vrei să-i introduci și cântecele în engleză, acesta este un canal foarte potrivit. Găsești aici melodii potrivite pentru preșcolari, cântece pentru bebeluși, cântece de leagăn, cântece fonetice, povești care ajută copiii să învețe alfabetele, numerele, formele, culorile și multe altele.Iată îndrăgitul cântecel ”Baby Shark” cu ajutorul căruia copiii învață culorile în limba engleză:

2. Kids TV

Un adevărat canal pentru copii este Kids TV. Aici poți găsi o colecție de cântece cunoscute sau mai puțin cunoscute, distractive și educative. Cântecele clasice precum ”Johny Johny Yes Papa” sau mai moderne precum ”Baby Bao Panda” îi vor încânta deopotrivă pe copiii mai mici, cât și mai mari. Iată un cântecel care-i învață pe copii animalele de la Zoo:

 3. Little Treehouse

Desene animate, lecții învățate și distracție garantată. Un alt canal foarte drăguț pentru copiii preșcolari sau cei care vor să învețe engleza este Little Treehouse. Copiii învațăa alfabetul, numerele, culorile și multe altele într-un mod distractiv și amuzant.  

4. LooLoo Kids 

Dacă vrei să te distrezi în timp ce înveți engleză, încearcă și canalul LooLoo Kids. Vei avea parte de cântecele amuzante, vei dansa și te vei simți minunat. Special create pentru copii, aceste melodii simpatice îi vor încânta și pe părinți. Să înceapă distracția cu haiosul ”Incy Wincy Spider”!

5. Cocomelon

Fondat în 2005, acest canal are o colecție impresionantă de cântece pe care le-a adunat timp de 18 ani. Creat pentru copii deștepți și fericiți, Cocomelon este locul perfect pentru copilul tău să învețe engleză și să se distreze. Găsiți cântece educaționale foarte drăguțe cum este acesta despre bani. Versurile sunt scrise pe ecran, astfel încât să înveți repede și corect.

Surse foto: Pixabay

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Snoop Dogg a lansat un canal de YouTube pentru ... copii. Și este absolut fabulos!
  Snoop Dogg a lansat un canal de YouTube pentru ... copii. Și este absolut fabulos!

  Ați auzit de Bow Wizzle? Nu încă, dar sigur ați auzit de Snoop Dogg, unul dintre cei mai talentați și mai de succes rapperi din lume. Despre el de cele mai multe ori nu auzim...

  Ce legătură există între muzică, joc și dezvoltarea și creșterea copilului
  Ce legătură există între muzică, joc și dezvoltarea și creșterea copilului

  Cântecele și jocurile sunt esențiale în dezvoltarea și creșterea copilului. Cu ajutorul acestor instrumente, copilul dobândește abilități esențiale pentru a face...

  Ce mamă își lasă copilul să asculte muzica ale cărei versuri sunt licențioase? Eu, eu sunt acea mama
  Ce mamă își lasă copilul să asculte muzica ale cărei versuri sunt licențioase? Eu, eu sunt acea mama

  Îmi amintesc că aveam vreo 13 ani când primul album BUG Mafia s-a lansat și am primit în vizită pe verișorii mei mai mari la o nunta de familie. Și ascultam cu ei...

  Parenting-ul „sânge de pui”, noua metodă de educație care distruge copilăria celor mici
  Parenting-ul „sânge de pui”, noua metodă de educație care distruge copilăria celor mici

  Există stiluri de parenting care influențează în mod pozitiv dezvoltarea copiilor noștri. Pe de altă parte, sunt mulți părinți care din dorința de a-și proteja excesiv...

  Gata! Avem dovada științifică: creierul copiilor mari blochează vocea mamei
  Gata! Avem dovada științifică: creierul copiilor mari blochează vocea mamei

  Dacă ai un adolescent sau un preadolescent, știi deja că cea mai vizibilă putere a lor este să te ignore. Iar dacă încă nu ai un adolescent, bănuiești că la asta se va...

  Top 10 cele mai frumoase povești de adormit copiii
  Top 10 cele mai frumoase povești de adormit copiii

  Profită de momentele din preajma orei de culcare a copilului tău și suplimentează-ți timpul de calitate pe care îl petreci alături de el spunându-i povești din care să...

  Instagram și copiii: ce pot face părinții pentru a-i proteja pe cei mici atunci aceștia când folosesc aplicația
  Instagram și copiii: ce pot face părinții pentru a-i proteja pe cei mici atunci aceștia când folosesc aplicația

  Instagram este una din cele mai populare rețele de socializare, cu aproape 1,4 miliarde de utilizatori activi de toate vârstele în fiecare lună, 8% dintre aceștia fiind copiii...

  © 2023 Qbebe