- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Fripturi de pui, Carne de pui, Feluri de mancare, La cuptor, Iarna, Toamna, Carne, Legume, Rosii, Cartofi, Usturoi, Fripturi, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de pulpe de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii?
Ai nevoie de:
- 3 pulpe,
- 1 kg cartofi,
- 1 cana sos de rosii,
- 2 fire de usturoi verde,
- sare,
- piper,
- boia dulce,
- 2 linguri de ulei.
Cum se prepara friptura de pulpe de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Speli si cureti pulpele, le tai in jumatate si le condimentezi.
2. Speli si cartofii, ii tai felii si ii condimentezi.
3. Ungi o tava cu ulei, pui cartofii, apoi carnea condimentata si usturoiul spalat si taiat putin mai mare.
4. Pe deasupra pui o cana de sos de rosii si completezi cu apa pana ce cartofii se acopera.
5. Bagi tava in cuptor aproximativ 60- 70 de minute, la foc potrivit.
6. La jumatatea intervalului de timp intorci carnea si cartofii pe cealalta parte.
Friptura de pulpe de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii o poti servi cu salata de cruditati. Durata totala de preparare a aceste retete este de o ora si 30 minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!