10 plante aromatice pentru stimularea libidoului

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Când simțiți că aveți nevoie de un nivel mai ridicat al libidoului, nu vă feriți să apelați la tot felul de plante și de condimente. Nu numai că acestea vă vor ajuta din acest punct de vedere, dar pot avea și alte efecte pozitive asupra sănătății. Parcurgeți articolul de mai jos pentru a afla care sunt unele dintre cele mai eficiente plante pentru îmbunătățirea libidoului, benefice atât pentru voi, cât și pentru partenerii voștri.

Dong Quai

Planta mai are și denumirea de „Angelica chinezească" sau de „ginsengul femeilor", fiind considerată una dintre cele mai bune pentru libidoul feminin.
În primul rând, Dong Quai ameliorează tulburările legate de sindromul premenstrual (va facilita realizarea unui echilbru hormonal) și astfel va duce la creșterea dorinței sexuale inclusiv în această perioadă. În al doilea rând, planta va activa hormonii capabili de sensibilitatea și răspunsul la stimulii sexuali. De aceea, nu de puține ori este recomandată pentru intensificarea orgasmului.
În fine, Dong Quai este bogat în vitamina B, ceea ce va ajuta organismul să răspundă mai bine la stres. Din acest motiv, organismul își va păstra vitalitatea chiar și în perioadele de stres, fapt ce poate duce la îmbunătățirea libidoului.
Efectele pozitive ale acestei plante asupra libidoului pot fi obținute nu numai datorită ceaiului sau tincturii, cât și a capsulelor sau tabletelor.

Planta Dong Quai

Feniculul

Reputația sa de afrodisiac se leagă de faptul că planta conține anumiți compuși, despre care se spune că sunt similari estrogenului feminin. S-a dovedit că aceștia (fitoestrogeni) stimulează semnficativ libidoul.
Efectele sale sunt văzute ca remarcabile cu atât mai mult cu cât feniculul poate să amelioreze neplăcutele simptome cauzate de sindromul premenstrual sau de menopauză, readucând astfel dorința sexuală inclusiv în aceste perioade.
Uleiul de fenicul este un afrodisiac puternic grație aromei sale, iar semințele sale vor îmbunătăți considerabil aroma respirației, și ea importantă în cazul partenerilor ce își doresc o creștere a plăcerii sexuale.

Maca

Și această plantă peruană este renumită de mii de ani pentru capacitatea sa de a conferi energie și de a crește dorința pentru relații sexuale.
Studiile au relevat faptul că rădăcina de maca are în componență un afrodisiac puternic. În plus, ea conține mult glucosinolat, ce îmbunătățește sănătatea aparatului reproducător.
Nu în ultimul rând, maca este o plantă pentru libidou întrucât are și proprietăți antidepresive (din acest motiv și libidoul se poate îmbunătăți).
În prezent, rădăcina de maca este utilizată și pentru reducerea disfuncțiilor sexuale ale femeilor, ce apar adesea după instalarea menopauzei.

Radacina si pulbere de Maca

Șofranul

Încă din cele mai vechi timpuri, șofranul este considerat foarte potrivit pentru creșterea libidoului. Și studiile din domeniu au arătat că acesta are proprietăți afrodisiace și că va poate calma sistemul nervos, permițând o mai bună relaxare a corpului și implicit o creștere a disponibilității pentru relații sexuale.
Pe de o parte, șofranul conține caroten crocin, un compus ce stimulează dorința sexuală, în condițiile în care stimulează și producția de hormoni sexuali. Pe de altă parte, planta este bogată în pirocrocin, care crește nivelul de receptare al stimulilor tactili.
Datorită acestor compuși, șofranul este potrivit pentru îmbunătățirea libidoului, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pentru aceștia din urmă, s-a observat că pirocrocinul poate îmbunătăți semnificativ erecția și va reduce și nivelul de stres.

Ghimbirul

Încă din vremurile străvechi a fost renumit pentru proprietățile sale afrodisiace și a fost adesea o soluție pentru îmbunătățirea vieții sexuale.
Se spune că însăși aroma sa specială, ce înțeapă și este dulce totodată, poate fi considerată un stimulent al libidoului, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. De aceea, aroma de ghimbir este indicată pentru loțiuni de corp, băi aromate și aromaterapie, contribuind la crearea unei atmosfere favorabile seducției.
În același timp, ghimbirul conține gingerol, un compus ce va declanșa în corp o senzație de căldură similară celei produse în timpul sexului. De aceea, este foarte probabil să crească dorința de a avea parte de o experiență de natură sexuală.
Nu în ultimul rând, ghimbirul poate inhiba producția de cortisol, permițând o mai bună relaxare, intensificând circulația sângelui la nivelul penisului și crescând libidoul masculin.

Rhodiola

Mai este cunoscută și sub numele de „Rădăcina aurie arctică" și crește în zonele din nordul extrem al Chinei și în Siberia.
Cercetările din domeniu au demonstrat că această plantă va avea un efect pozitiv atât asupra libidoului masculin, cât și pentru cel feminin. Dacă în cazul bărbaților rhodiola va crește performanțele sexuale prin îmbunătățirea erecției, în cazul femeilor va contribui la menținerea, la un nivel ridicat, al dopaminei și serotoninei. În contextul în care creșterea dopaminei va duce la creșterea plăcerii sexuale, atunci și libidoul se va îmbunătăți.
Practic, rhodiola va fi indicată pentru sprijinirea glandelor suprarenale și pentru inducerea vitalității, ridicând nivelul de energie.
Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă ca planta să fie utilizată sub forma de extract, care va fi diluat în apă (cam 20-30 de picături). Veți observa că poate avea un efect rapid, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Colții-babei

Această plantă mai puțin cunoscută crește în zona de stepă, de pășuni și pajiști, pe soluri nisipoase sau pietroase din regiunile mai calde din Europa și din regiunile tropicale din Asia de Vest.
Virtuțile plantei în ceea ce privește creșterea libidoului sunt evidente. De pildă, pe un studiu efectuat pe 50 de femei, s-a observat că dorința sexuală a crescut la 49 dintre ele. În același timp, acestea au devenit mai satisfăcute în urma relațiilor sexuale, în contextul în care planta poate stimula receptorii din creier responsabili de activitatea sexuală și astfel va ajuta corpul să răspundă pozitiv hormonilor. Rezultate favorabile au fost sesizate și în rândul femeilor aflate la menopauză.
Alte studii au arătat efectul pozitiv al colților-babei asupra libidoului masculin, în condițiile în care aceasta a îmbunătățit producția de testosteron.

Busuiocul

Fiind bogat în beta caroten, magneziu, potasiu și vitamina A, această plantă este indicată pentru îmbunătățirea libidoului feminin. Astfel, ea va conferi un plus de energie, va echilibra balanța hormonală și va crește disponibilitatea pentru activități sexuale.
Busuiocul poate îmbunătăți circulația sângelui, va crește fertilitatea și va induce la o stare generală de bine. De aceea este bine să nu-l ocoliți ori de câte ori credeți că aveți nevoie de un stimulent pentru libidou!

Nucșoara

Și ea este recunoscută pentru capacitățile sale de a îmbunătăți libidoul. Cercetări recente au dovedit că șoarecilor ce li s-a dat nucșoară le-a crescut dorința de a se împerechea.
Și în cazul oamenilor s-au făcut observații similare, în contextul în care nucșoara poate imita efectul serotoninei. De aceea, simpla ei aromă ne va face să ne simțim mai relaxați, mai bine dispuși și ne poate îmbunătăți calitatea somnului. Dacă vom beneficia de toate acestea, vom avea mai multă disponibilitate pentru a avea relații sexuale.

Citește și: 10 alimente care iti vor realimenta viata sexuala dupa nastere

Floarea Pasiunii

Folosită încă din epoca Maya ca un afrodisiac natural, se pare că ea este percepută și astăzi ca un real sprijin în îmbunătățirea libidoului.
În urma cercetărilor efectuate, s-a descoperit că această plantă a influențat în pozitiv libidoul femelelor șoareci. Pentru femei și bărbați deopotrivă, consumarea regulată a ceaiului de floarea pasiunii poate avea efecte similare.
Deși nu se poate spune exact dacă această plantă va influența direct libidoul, se știe sigur că ea este capabilă să reducă nivelul de stres și de anxietate. Când se produce acest fenomen, libidoul se poate îmbunătăți și el.
Nu în ultimul rând, consumarea de ceai de floarea pasiunii va îmbunătăți producția de spermă și va ameliora diverse disfuncții sexuale (în special pe cele produse pe fond psihologic).

Citește și: Scaderea libidoului la femei:cauze si remedii

Voi mai știți și alte plante ce pot stimula libidoul?

Surse:
www.floliving.com; www.globalhealingcenter.com; www.hubpages.com;www.kimberlysnyder.com; www.leaf.tv; www.naturehacks.com;www.naturalnews.com; www.naturallyhard.net; www.passionflowertea.net;
www.futurescopes.com; www.sharecare.com;www.undergroundhealthreporter.com

Surse poze:
www.facebook.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 plante de apartament rezistente la întuneric. Uite cum le îngrijești!
  10 plante de apartament rezistente la întuneric. Uite cum le îngrijești!

  Plantele aduc viață în orice încăpere. Ele purifică aerul și-ți dau senzația că te afli în mijlocul naturii, iar acest lucru îți va crea o stare de bine. De...

  3 metode pentru stimularea creativității copiilor
  3 metode pentru stimularea creativității copiilor

  Creativitatea reprezintă o structură importantă a personalității, prin intermediul căreia se formează noi idei originale, care pot avea sau nu un impact asupra spațiului social....

  Idei simple pentru stimularea creativității celor mici
  Idei simple pentru stimularea creativității celor mici

  Mulți părinți presupun că a fi creativ este un talent înnăscut pe care copiii lor îl dețin sau nu. Doar că, potrivit studiilor, creativitatea este mai mult o abilitate,...

  Plante ocrotite de lege în România: cele mai frumoase 18 flori rare
  Plante ocrotite de lege în România: cele mai frumoase 18 flori rare

  Plantele îndeplinesc simultan mai multe misiuni binefăcătoare nouă. Cele mai importante dintre acestea sunt de a produce oxigen și de a purifica aerul. De câțiva ani...

  Detalii mai puțin cunoscute despre uleiurile esențiale, dar care îți pot schimba radical percepția asupra lor
  Detalii mai puțin cunoscute despre uleiurile esențiale, dar care îți pot schimba radical percepția asupra lor

  Universul uleiurilor esențiale este, cu adevărat, fascinant, mai ales pe măsură ce descoperi lucruri noi despre beneficiile uimitoare ale acestora asupra organismului. Pe lângă...

  5 puncte pe care sa le apesi ca sa slabesti
  5 puncte pe care sa le apesi ca sa slabesti

  Presopunctura face parte din medicina traditionala chineze si se bazeaza pe conceptul energiei vietii care circula prin corpul uman. Exista anumite puncte aflate pe trup care sunt conectate...

  Dormi pe partea stângă? Află care sunt beneficiile
  Dormi pe partea stângă? Află care sunt beneficiile

  Dormi pe partea stanga. Toata lumea stie ca un somn bun peste noapte este important pentru sanatate. Insa si pozitia in care dormi ar putea avea un efect semnificativ pentru sanatate. Unele...

  Agriro Fresh susține Concursul de Mâncat Salată, concept inedit lansat de trainerul Cristi Cristea
  Agriro Fresh susține Concursul de Mâncat Salată, concept inedit lansat de trainerul Cristi Cristea

  La finalul lunii august, Agriro Fresh și Cristi Cristea au organizat cea mai inedită competiție care încurajează un stil de viață sănătos, Concursul de Mâncat Salată....

  © 2022 Qbebe