A pierdut 16 sarcini dar a devenit, în sfârșit, mamă, după ce a avut o premoniție în vis

Alina Nedelcu - Redactor Senior

După suferința enormă provocată de pierderea mai multor sarcini, unele femei își împlinesc în final visul de a deveni mame. Așa i s-a întâmplat și Emmei White (din Marea Britanie) care, după ani de încercări pentru a mai avea un copil, a adus pe lume două fetițe gemene. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi prin ce a trecut aceasta!

A trecut prin 16 pierderi de sarcină

Emma White (în vârstă de 38 de ani) a trecut prin prima pierdere de sarcină pe când avea vârsta de 18 ani. În urmă cu 12 ani, a venit pe lume prima ei fiică, Molly Rose, iar în acel moment a hotărât să nu mai rămână însărcinată pentru a nu mai trece prin suferința provocată de o pierdere de sarcină. Potrivit „Mirror”, a suferit 16 pierderi de sarcină, înainte ca acestea să ajungă la 9 săptămâni: „Pierderile mele de sarcină au debutat în vremea când eram adolescentă și am avut, de-a lungul timpului, 16- toate înainte de nouă săptămâni. A fost devastator.”

barbat-tânăr-cu-ochelari-ce-incearca-sa-isi-consoleze-partenera-ce-sta-alaturi-de-el-pe-canapea

În anul 2019, l-a întâlnit pe Joe, cel care avea să-i devină soț, iar intențiile ei s-au schimbat, așa cum reiese și din relatarea sa din „WalesOnline”: „L-am întâlnit pe Joe și el mi-a spus direct că își dorește copii. I-am spus că eu nu. Dar după aproximativ două săptămâni eram atât de fericită, de îndrăgostită și mă simțeam în largul meu, astfel încât m-aș fi putut gândi și la copii!”

A trecut însă prin alte două pierderi de sarcină. În anul 2020, a aflat că era însărcinată cu gemeni, dar a pierdut și această sarcină, la șase săptămâni. O lună mai târziu, a descoperit că era iar însărcinată, dar era foarte speriată la gândul că putea să piardă și de această dată sarcina. În acest scop, după cum reiese și din declarațiile ei menționate în „Mirror”, era mereu îngrijorată de ceea ce i se putea întâmpla: „Verificam toaleta de fiecare dată când mergeam acolo. Îmi era teamă să o folosesc, îmi era teamă de fiecare dată când tușeam sau când resimțeam vreu disconfort, vreo durere.”

Când a sângerat și a început să se simtă rău, Emma s-a dus la „Women's Hospital” din Liverpool, unde i s-a făcut o ecografie. În urma acesteia, medicii i-au spus că avea o sarcină extrauterină și că era necesar să treacă printr-o intervenție chirurgicală ce viza îndepărtarea uneia dintre trompele uterine. După ce s-a trezit după operație, a aflat că sarcina ei era de fapt normală și că a fost necesar doar să i se deblocheze una dintre trompele uterine. 

La câteva zile după intervenție, când s-a efectuat o nouă ecografie, cea care pierduse 16 sarcini a aflat că era însărcinată cu cvadrupleți. Conform sursei citate, a fost bucuroasă și surprinsă totodată: „Eram uimită. Nu îmi venea să cred și urma să mă adresez unui specialist în sarcini multiple. Doctorița mi-a spus: „Deci patru bebeluși”. Mi-a arătat altă imagine de la ecografie și se aflau acolo- patru pete mici.”

După nouă săptămâni de la aflarea acestei vești, a sângerat abundent, s-a dus la spital, iar medicii i-au confirmat faptul că nu mai era vorba de sarcină. Așa cum se poate sesiza și din sursa menționată anterior, Emma a menționat că: „Mi s-a spus că sarcina dispăruse. Știam că aveau dreptate întrucât văzusem bebelușii cu ochii mei. Știam că dispăruseră.” 

A povestit prin ceea ce a trecut printr-o postare pe Facebook, iar cineva i-a propus să-i fie mamă-surogat. Dar lucrurile aveau să se schimbe radical pentru ea.

A descoperit că este însărcinată după ce a avut un vis neobișnuit

Conform „DailyMail”, Emma a avut un vis în care apăruse bunicul ei care decedase pe când ea avea 4 ani și din care reieșea că este însărcinată: „M-am trezit cu o speranță. Bunicul meu murise când aveam 4 ani și nu avusesem niciodată până atunci asemenea vise. Am înhățat un doppler pe care îl aveam pe dulap, l-am ținut pe abdomenul meu și am ascultat. Era destul de sigur- se auzea un zgomot.”

În ciuda îndoielilor avute de soțul ei, s-a dus la spital și a solicitat o ecografie. Din informațiile oferite de sursa citată, a precizat că: „Probabil că au crezut că am înnebunit. Fusesem foarte marcată de pierderea sarcinilor și repetam fără încetare, isteric, plângând: „Am avut un vis. Încă sunt însărcinată.”

Ecografia a arătat că Emma era însărcinată, că avea sarcină gemelară, aflată în 12 săptămâni. Medicul Luciano Nardo (fondator și director general al „NOW-fertility”) a explicat, potrivit „Mirror”, că în acest caz era vorba despre sindromul geamănului dispărut, ce este posibil și în cazul în care sunt două seturi de gemeni: „Sindromul geamănului dispărut apare în sarcina timpurie și presupune ca un set de gemeni să dispară, fiind pur și simplu reabsorbit în uter. Rezultatul presupune reducerea spontană a unei sarcini multiple la o sarcină unică, așa cum se poate vedea prin intermediul unei ecografii...Se poate manifesta sub forma unei sângerări vaginale ușoare în primul trimestru de sarcină sau ca o pierdere de sarcină, ce poate genera dureri în zona uterului (crampe uterine) și sângerare vaginală moderată sau severă.”

În cazul Emmei, aceasta pierduse unul dintre seturile de gemeni identici, dar rămăsese cu o sarcină ce consta în doi gemeni care nu erau identici. 

femeie-zambitoare-ce-sta-pe-un-pat-si-se-pregateste-de-o-ecografie

Și-a îndeplinit visul de a deveni din nou mamă

Cea care a pierdut 16 sarcini a devenit iar mamă la începutul lunii octombrie a anului trecut când, printr-o naștere programată la 37 de săptămâni, le-a adus pe lume pe gemenele Aurora Azalea (ce a cântărit 2,324 kg) și Ophelia Lili (ce a cântărit 2,579 kg).  

Fericita mamă nu s-a ferit să-și dezvăluie bucuria enormă de a fi mamă de gemeni și a insistat asupra ideii că speră ca povestea ei să inspire și alte femei care trec prin experiențe similare celor trăite de ea. Declarația ei poate fi regăsită și în „Mirror”: „Ador să fiu mamă de gemeni. Nu este pentru toată lumea, dar încerc să mă bucur de fiecare zi. Încă mi se pare un miracol și acum, când fetele au vârsta de trei luni. Vreau ca toate femeile să știe că nu este nicio rușine. Sunt atât de multe cele care suferă, gândindu-ne la ce am făcut, fiind terifiate de fiecare dată când rămânem însărcinate. Sper ca povestea mea să ofere speranță.”

Surse: dailymail.co.uk, mirror.co.uk, walesonline.co.uk

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  După ce a pierdut 15 sarcini, Miss World 2003 este mamă de gemeni pe cale naturală!
  După ce a pierdut 15 sarcini, Miss World 2003 este mamă de gemeni pe cale naturală!

  Credea că nu va putea deveni niciodată mamă, însă iată că anul acesta visul ei a devenit realitate. După 15 sarcini pierdute, Rosanna Davison, Miss World 2003 și fiica...

  Celebrul model a devenit, în sfârşit, mamă, deşi s-a luptat 7 ani cu lipsa menstruaţiei
  Celebrul model a devenit, în sfârşit, mamă, deşi s-a luptat 7 ani cu lipsa menstruaţiei

  Unul dintre cele mai faimoase modele şi-a îndeplinit în sfârşit visul de a deveni mamă. Descoperă din articolul de mai jos despre cine este vorba!

  Drama cumplită prin care a trecut Daniela Gyorfi. A pierdut 3 sarcini: ”Am crezut că mor!”
  Drama cumplită prin care a trecut Daniela Gyorfi. A pierdut 3 sarcini: ”Am crezut că mor!”

  Poate că Daniela Gyorfi pozează într-o femeie puternică, însă nu a avut o viață tocmai ușoară. Acum șapte ani și-a pierdut mama, de care era extrem de apropiată, iar...

  Copiii ei au ignorat-o! Dar mama lor a devenit faimoasă pe TikTok după ce a postat un singur video
  Copiii ei au ignorat-o! Dar mama lor a devenit faimoasă pe TikTok după ce a postat un singur video

  O mamă a trei copii din Maryland, SUA, a devenit faimoasă pe TikTok cu o postare prin care a anuțat că a fost protagonista unui videoclip Backstreet Boys în 1999.

  Record de fericire! După 19 sarcini pierdute, această mamă a născut un copil de 6,3 kilograme
  Record de fericire! După 19 sarcini pierdute, această mamă a născut un copil de 6,3 kilograme

  După 19 sarcini pierdute, o mămică în vârstă de 27 de ani, din Statele Unite, a adus pe lume un bebeluș de 6.37 kg, dublu față de de greutatea pe care ar trebui să o...

  Am fost o mamă adolescentă și regret asta. Am trei copii acum, dar îmi doresc să nu fi avut niciunul
  Am fost o mamă adolescentă și regret asta. Am trei copii acum, dar îmi doresc să nu fi avut niciunul

  O femeie care a devenit mamă când era doar o adolescentă spune că este cel mai mare regret din viața ei că a făcut copii la o vârstă atât de fragedă. Într-o...

  A pierdut lupta cu cancerul la doar 33 de ani. „Acum se odihnește în sfârșit în liniște totală”
  A pierdut lupta cu cancerul la doar 33 de ani. „Acum se odihnește în sfârșit în liniște totală”

  La doar câteva luni după ce a fost diagnosticată cu cancer intestinal în stadiu patru, o mamă a doi copii s-a stins din viață la doar 33 de ani. Deși a luptat până...

  Mi-am pierdut singurul copil, dar voi fi întotdeauna mama lui
  Mi-am pierdut singurul copil, dar voi fi întotdeauna mama lui

  Nu există durere mai mare pe acest Pământ decât cea a unei mamei care și-a pierdut copilul. Iar în această lume sunt atât de multe mame de îngeri, care...

  © 2022 Qbebe