În perioada februarie-martie 2019, „TD Ameritrade" (o companie americană care se ocupă cu brokerajul online) a realizat un sondaj bazat pe participarea unui număr de 3.054 persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 28 de ani. Acesta a avut drept scop analizarea modului în care tinerii percep ca fiind rușinos sau nu să locuiască alături de părinți după ce termină liceul și încep cursurile universitare.
Una dintre concluziile care a reieșit după evaluarea răspunsurilor tinerilor vizați a fost că aproape jumătate dintre ei au hotărât să rămână în aceeași casă cu părinții după absolvirea colegiului, iar 1/3 dintre aceștia au declarat că intenționează să mai stea cu părinții pentru cel puțin 2 ani. 25% dintre ei au recunoscut faptul că va dura 1 sau 2 până când se vor hotărâ să se mute din casa părinților.
Din sondajul american se poate sesiza că „milenialii" (cei cu vârste cuprinse între 22 și 28 ani) nu consideră că a locui cu părinții până în preajma vârstei de 30 de ani este ceva de care să le fie jenă.
Coordonatoarea sondajului consideră că motivul principal care stă la baza deciziei tinerilor americani de a continua să locuiască alături de părinți după vârsta de 20 de ani sunt taxele școlare ridicate. 1 din 3 dintre persoanele participante la sondaj a afirmat că va continua să stea cu părinții pentru că nu își permite să achite taxele de la facultate și să se și întrețină.
„Milenialii" rămân mai mult timp acasă pentru a putea să mai facă economii și să se concentreze pe construirea unei cariere, spun experții.
Sondajul menționat a arătat că majoritatea tinerilor participanți își doresc să își poată sprijini financiar părinții pe viitor pentru ca aceștia să poată să economisească pentru fondul de pensie.
Sfatul celor care au realizat sondajul este ca părinții să aibă discuții transparente cu copiii lor cu privire la planurile financiare de viitor.
Surse:
www.cnbc.com,www.foxbusiness.com, www.marketwatch.com