Studiul apărut în publicația „The Nature”, a plecat de la teste în laborator, efectuate cu ajutorul șoarecilor. Pe baza observațiilor, s-a ajuns la concluzia că aceia care consumă în mod constant o substanță numită spermidină (existentă în brânza maturată), au parte de o inimă mai sănătoasă decât aceia care nu au consumat așa ceva.
Coordonatorii studiului au precizat că aceleași efecte se vor produce și la om, mai ales dacă se va consuma brânză cu mucegai și, în general, brânză maturată.
Prin studiul menționat s-a dorit să se atragă atenția asupra următorului aspect: consumul de lactate grase nu este dăunător. Precauțiile sunt legate doar de persoanele care suferă deja de maladii cardiace, care au un nivel ridicat al colesterolului sau diabet.
O altă precizare a celor care au realizat studiul este că, în schimb, consumul de carne roșie nu ar trebui să depășească 350 de g pe săptămână. De asemenea, au precizat că, pentru sănătatea inimii, trebuie limitat consumul de înghețată sau de alte deserturi pe bază de lactate, din cauza conținutului ridicat de zaharuri, de grăsimi și a nivelului insuficient al proteinelor.
Sfatul specialiștilor este ca brânza să facă parte dintr-o dietă echilibrată, fiind ideal consumul cu moderație.
Citește și: Branza la copii: informatii complete
Surse:
www.msn.com, www.elle.com.au
Surse poze:
www.pixabay.com