O ador pe mama copiilor mei, dar mi-e dor de soția mea

Bianca Geica - Redactor Senior

O iubesc enorm pe mama copilului meu, dar îmi e dor de soția mea, de femeia de care m-am îndrăgostit nebunește. Nu mă înțelegeți greșit, apreciez tot ce face pentru familia noastră și știu cât de greu este să dai viață unui copil și să i te dedici complet. Dar repet, îmi e dor de soția mea.

O iubesc pe mama copiilor mei, dar mi-e dor de soția mea

La un an de la nașterea fiului nostru, Owen, eu și soția mea, Akiko, ne-am promis că vom avea o noapte a noastră în fiecare lună. Poate că sună a clișeu, dar ne-am dat seama că este foarte important să ne facem timp și pentru noi, fie că stăm pe canapea și ne uităm la un film, fie că luăm cina împreună sau gătim cot la cot.

cuplu care danseaza in casa

După toată agitația cu nașterea lui Owen, luni de insomnie, dereglări hormonale și reorganizarea bruscă a vieții în jurul nevoilor simple și neîncetate ale unei ființe umane mici și fragile, ideea că ai putea să te reconectezi în mod constant cu persoana alături de care ai pornit în toată această călătorie pare o nebunie. Dar încercarea moarte n-are, așa că am hotărât să ieșim la o întâlnire, prima noastră în doi de când a venit pe lume Owen. Am stabilit încă de la început un set de reguli: la întâlnire NU vorbim despre copil, NU ne uităm la fotografiile cu Owen, NU vorbim despre fotografiile noastre preferate cu Owen. Ne gândisem inclusiv să ne închidem telefoanele, dar fiind prima noastră noapte fără el, le-am păstrat deschise pentru orice eventualitate.

La câteva minute după ce am ajuns la restaurant, telefonul lui Aki începe să vibreze. Tatăl ei, care rămăsese acasă cu Owen, i-a trimis o fotografie cu el adormit în brațele bunicii. Aki și-a pus apoi telefonul în geantă. Cincisprezece minute mai târziu, o altă fotografie - de data asta a lui Owen adormit în brațele bunicului sau. Aki s-a uitat la poze și apoi și-a pus telefonul deoparte.

Citește și: 5 lucruri pe care le poți face pentru ca soția ta să fie o mamă mai bună

Dar conversația noastră s-a schimbat. Nu am vorbit chiar despre Owen, dar am vorbit despre modul în care viața noastră s-a schimbat odată cu venirea lui pe lume - prieteniile noastre, relațiile noastre cu părinții, viața noastră sexuală, cariera noastră. Când am întâlnit-o prima dată pe Aki, avea ambiții artistice mărețe, ca și mine, iar acesta a fost unul dintre lucrurile care m-au atras la ea. Mi-am imaginat alături de ea un viitor boem, plin de călătorii în diferite colțuri ale lumii și un studio comun pe care noi l-am fi cumpărat atunci când ar fi fost un fotograf de succes și / sau eu, un romancier laureat.

În primul an de viață al lui Owen, Aki nu putea să-și cruțe un minut pentru a se gândi la arta ei. Acum, ea se va întoarce la muncă. Între munca de zi cu zi și familie, ar avea vreodată un minut în care să se gândească din nou la arta ei? Dacă rolul de mamă i-a alungat acea ambiție specială? M-am îngrijorat puțîn că s-ar putea să se răzbune pe Owen pentru că i-a răpit timpul pentru artă, dar părea să mă deranjeze mai mult pe mine decât pe ea. Era mulțumită la locul sau de muncă și îi plăcea să fie mamă.

Parentingul ne-a transformat complet, ca și cum am fi trăit un cutremur sau am fi câștigat la loto. Dragostea noastră pentru Owen este nemărginită. Mi-a plăcut să o descopăr pe Aki în rolul de mamă. Întotdeauna am știut că este blândă și plină de compasiune, dar acum i-am admirat puterea caldă, tăria și devotamentul, puterea de a rade când un copil îi urinează pe față.

Este ceva comun ca noi, tații, să fim invidioși pe timpul și afectunea pe care copiii le primesc de la mamele lor. Nu le place să împartă - vor să rămână prioritatea numărul unu. Niciodată nu am simțit că soția mea mă iubește mai puțin sau că mi-a arătat mai puțină iubire. Din contra, am simțit că a existat mai multă dragoste în casă, pentru fiecare dintre noi.

parinti cu bebelusul in pat

Dar, după primul an, când am ieșit din ceață rolului de părinți, mi-am dorit că Aki să fie femeia care era înainte să devină mamă. Mi-a lipsit vocea dulce a ei, înainte să fie tensionată de stres și nerăbdare. Mi-au lipsit ochii strălucitori, înainte de nopțile de insomnie. Îmi lipsesc conversațiile noastre întrerupte în mod constant de plânsul sau strigătele unui copil. Nu mai suntem un cuplu - suntem un trio - și geometria relației noastre e o matematică nouă pe care amândoi a trebuit să o învățăm. O imagine deosebită îmi revenea în minte: noi doi, într-o cameră de hotel, în afara orașului Havana, în timpul primei noastre călătorii în Cuba, cu mulți ani înainte de nașterea lui Owen. Sigur, am putea să mergem din nou într-o zi și să lăsăm copilul acasă cu bunicii. Dar de fiecare dată ne vom verifica telefoanele pentru a vedea dacă există vreo veste despre fiul nostru. Nu este nimic tragic în acest lucru. Dar este diferit. Vechea Aki nu mai e.

Citește și: Ar trebui să îmi iubesc soția în același fel în care mi-aș dori ca fiica mea să fie iubită

De aceea încerc să mă gândesc la Akiko și la viața mea cu ea, la fel cum mă gândesc la Owen: la o viață într-o continuă schimbare. Și, pe măsură ce pic pe gânduri, un amestec de bucurie și nostalgie mă cuprind. O văd pe Akiko cum devine mai înțeleaptă, mai generoasă, mai complicată, mai confortabilă în pielea ei și mai apropiată chiar și de mine. Da, uneori mi-e dor de femeia pe care am întâlnit-o cu un deceniu în urmă, dar în fiecare zi acest dor se estompează și parcă aștept mai mult femeia pe care o voi întâlni după 10, 20 și chiar 50 de ani de acum.

Articol tradus și adaptat în limba română după un material publicat în todaysparent.com.

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Draga mea copilă, te ador pur și simplu, dar o iubesc mai mult pe mama ta
  Draga mea copilă, te ador pur și simplu, dar o iubesc mai mult pe mama ta

  Ziua în care te-ai născut, fetița mea, va fi întotdeauna cea mai frumoasă zi din viața mea. Dar te rog să nu mă întrebi despre cum a fost ziua în sine.

  Actuala mea soție mi-a spus că trebuie să rup legătura cu fosta soție, care e și mama copiilor mei
  Actuala mea soție mi-a spus că trebuie să rup legătura cu fosta soție, care e și mama copiilor mei

  Un bărbat se află între ciocan și nicovală. El povestește, pe Reddit, că actuala lui soție este geloasă pe relația pe care acesta o are cu fosta lui soție, care este și mama...

  Mama mea pe mine m-a abandonat într-o toaletă publică, dar i-a păstrat pe cei patru frați ai mei
  Mama mea pe mine m-a abandonat într-o toaletă publică, dar i-a păstrat pe cei patru frați ai mei

  Pe măsură ce înaintezi în vârstă, dorința de a-ți cunoaște adevăratele origini devine tot mai mare. Așa s-a întâmplat și în cazul unui bărbat...

  Copiii mei adolescenți dorm în week-enduri până la prânz și eu ador asta
  Copiii mei adolescenți dorm în week-enduri până la prânz și eu ador asta

  Printre obiceiurile copiilor care nu sunt tocmai pe placul părinților se numără și dormitul ce se prelungește dincolo de orele dimineții, până în jurul prânzului....

  Soția mea nu vrea să o adoptăm pe sora mea orfană pentru că am convenit să nu facem copii
  Soția mea nu vrea să o adoptăm pe sora mea orfană pentru că am convenit să nu facem copii

  Un utilizator de Reddit trece printr-o situație disperată, spune el, pentru că soția sa refuză să accepte adopția surorii lui care a rămas fără ambii părinți.

  Mama mea mi-a pus nume de dansatoare la bară. Am fost afectată și nu voi face aceeași greșeală cu copiii mei
  Mama mea mi-a pus nume de dansatoare la bară. Am fost afectată și nu voi face aceeași greșeală cu copiii mei

  O femeie de peste granițe povestește că a ajuns să își urască prenumele „special” atât de mult, încât și-a jurat că atunci când va deveni la...

  Părinții mei sunt într-o relație poliamoroasă, dar nu vreau să-l invit pe partenerul lor la nunta mea
  Părinții mei sunt într-o relație poliamoroasă, dar nu vreau să-l invit pe partenerul lor la nunta mea

  O femeie care urmează să se căsătorească tocmai a aflat că părinții ei se află într-o relație poliamoroasă și vor să-și aducă celălalt partener la ceremonie. Mireasa,...

  © 2023 Qbebe