Mama refuza să ne lase să credem în Moș Crăciun pentru că nu este meritul lui pentru cadourile pe care le primim

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Discuțiile cu privire la Moș Crăciun fac parte dintre cele care îi pun pe părinți în fața unor provocări. Dacă unii dintre ei preferă să amâne cât mai mult subiectul și se străduiesc să-i determine pe micuți să creadă cu tărie în Moșul darnic și bun, alții nu se feresc să dezvăluie ce se întâmplă de fapt cu darurile de sub brad. Pe măsură ce vor crește, copiii vor înțelege treptat semnificația complexă a Crăciunului. 

„Nu am crezut niciodată în Moș Crăciun”

Așa începe confesiunea cuiva care nu s-a ferit să dezvăluie faptul că mama sa nu și-a lăsat niciodată copiii să creadă în Moș Crăciun. Aceasta le-a spus de la început că darurile de sub brad sunt cumpărate și împachetate de părinți și îi condamna pe aceia care alegeau să le spună copiilor că Moșul este cel care le-a adus:

„Din ce îmi amintesc, mama ne-a spus mie și fratelui meu că Moș Crăciun nu există. Ne-a spus că ea și cu tata sunt cei care au cumpărat și care au împachetat darurile de sub brad, niciodată nu a lăsat un Moș Crăciun fictiv să-și asume meritele pentru efortul lor. 

Mama mea încă îi critică pe părinții care le dau voie copiilor să creadă în Moș Crăciun. „De ce îi lasă să creadă faptul că este altcineva care le pune cadourile sub brad?” se întreabă ea. „Nu prea are sens. Copiii mei nu au crezut niciodată în Moș Crăciun. Tatăl lor și cu mine am muncit prea mult ca să lăsăm pe altcineva să-și asume meritele.”

mama-si-baietelul-ei-stand-langa-bradul-de-Craciun-si-impachetand-impreuna-daruri

„Sunt recunoscătoare pentru că nu am auzit minciuni legate de Moș Crăciun”

Cea care a explicat că mama sa nu i-a permis să creadă în Moș Crăciun în copilărie a enumerat motivele pentru care consideră că părinții săi au procedat corect din acest punct de vedere:

„Nu am avut mulți prieteni în copilărie. Așa că nu știu dacă aceștia credeau sau nu în Moș Crăciun. Întrucât nu vorbeam prea mult nici cu colegii de școală, credințele mele nu erau în pericol.

Un lucru bun legat de faptul că nu am crezut în Moș Crăciun în copilărie este că nu am ajuns să aflu niciodată că de fapt nu era real. Moș Crăciun nu era o persoană reală. Era doar un nume atribuit cuiva despre care se spunea că lăsa daruri sub brad pentru copiii din toată lumea în ziua de Crăciun, ceea ce era puțin plauzibil...

Părinții nu ar trebui să-și mintă copiii doar pentru că vor să-i facă să se simtă speciali sau importanți la școală sau în altă parte în preajma Crăciunului. Dacă nu se va proceda așa, copiii vor fi pregătiți pentru un viitor plin de dezamăgiri. 

Sunt recunoscătoare pentru că nu am auzit niciodată minciuni despre Moș Crăciun, ceea ce înseamnă că nu am avut niciodată parte de dezamăgiri în dimineața de Crăciun. De asemenea, nu am fost nevoită să îmi pun an întregi întrebarea dacă Moș Crăciun există într-adevăr sau nu...”

Părinții și copiii ar trebui să învețe ce înseamnă de fapt Crăciunul

După ce a recunoscut faptul că mama sa a refuzat să o lase să creadă în Moș Crăciun, cea care a realizat confesiunea a ținut să vină cu sfaturi pentru părinți. Spre exemplu, a precizat că aceștia ar trebui să-și ghideze copiii către valori de care vor avea nevoie în viața de zi cu zi și să-i ajute mereu să se simtă speciali, să se simtă iubiți necondiționat, nu neapărat prin primirea darurilor de Crăciun:

„Mă întristez când aud povești despre copii care au crezut în Moș Crăciun și până la urmă au aflat că acesta nu este real. Nu este vina lor că au fost mințiți pentru atât de mult timp. Nu au meritat așa ceva- niciun copil nu merită.

Lumea ar deveni un loc mai bun dacă oamenii s-ar putea concentra asupra a ceea ce contează într-adevăr în viață: să-i tratezi pe ceilalți cu bunătate. Dacă fiecare ne-am face treaba din acest punct de vedere, nu ar mai fi necesar să se recurgă la personaje fictive cărora să li se atribuie merite pentru fapte ale oamenilor în ziua de Crăciun...

În concluzie, este foarte trist că părinții din întreaga lume le spun copiilor că vor primi daruri de la cineva care se strecoară ca prin magie pe șemineu în fiecare an, în luna decembrie, doar pentru ca aceștia să se simtă mai speciali la școală în preajma sărbătorii Crăciunului. Niciun copil nu ar trebui mințit în felul acesta- niciodată! În schimb, părinții ar trebui să se concentreze, pe tot parcursul anului, să le spună copiilor cât de speciali și cât de iubiți sunt.

Crăciunul nu este despre a avea sub brad cadouri puse acolo de o persoană imaginară îmbrăcată într-un costum roșu. De fapt, reprezintă oportunitatea grozavă de a afla ce s-a mai întâmplat în viețile noastre de când ne-am văzut ultima dată- cum ar fi, de exemplu, că fratele tău s-a logodit sau că sora ta va termina facultatea.

Tot vorbind despre Crăciun, mi s-a făcut foame doar gândindu-mă la prăjiturelele pe care mama le făcea pentru noi când eram copii și nu era nevoie să le lăsăm peste noapte, alături de un pahar cu lapte, pentru Moș Crăciun, dat fiind faptul că noi știam că el de fapt nu este real.”

Articolul reprezintă traducerea și adaptarea materialului disponibil pe site-ul original.newsbreak.com (scris de Tracey Folly)

Surse: medium.com, original.newsbreak.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un băiețel orb, cu autism, a avut parte de experiența vieții lui când l-a întâlnit pe Moș Crăciun
  Un băiețel orb, cu autism, a avut parte de experiența vieții lui când l-a întâlnit pe Moș Crăciun

  În vreme ce mulți copii își doresc jucării și hăinuțe de Crăciun, există în lume și micuți care ar dori ca Moș Crăciun să le aducă sănătate.

  Mami, de ce Moș Crăciun i-a adus lui Alex un iPhone și mie doar o jucărie?
  Mami, de ce Moș Crăciun i-a adus lui Alex un iPhone și mie doar o jucărie?

  Anya știe că Moș Crăciun nu există. De anul trecut. Pentru că am decis eu să îi spun adevărul, când cadourile primite de unii dintre colegii ei de la Moșu' erau mai...

  „Un gând bun în sacul lui Moș Crăciun” - Conferință pentru viitoare mame și proaspeți părinți
  „Un gând bun în sacul lui Moș Crăciun” - Conferință pentru viitoare mame și proaspeți părinți

  Vineri, 20 decembrie 2019, între orele 10.30 – 13.30 va avea loc conferința cu participare liberă „Un gând bun în sacul lui Moș Crăciun” la Hotel...

  Moș Crăciun nu va fi oprit de carantină! Mesajul emoționant transmis de OMS copiilor din întreaga lume
  Moș Crăciun nu va fi oprit de carantină! Mesajul emoționant transmis de OMS copiilor din întreaga lume

  Nimic nu îl poate împiedica pe Moș Crăciun să aducă cele mai frumoase daruri copiilor, anul acesta. Nici măcar pandemia de coronavirus! O spun cei de la Organizația...

  Scrisoarea sfâșietoare către Moș Crăciun a unui băiețel abuzat
  Scrisoarea sfâșietoare către Moș Crăciun a unui băiețel abuzat

  Este greu de imaginat ce ai face dacă micuțul tău ar fi lovit, rănit sau abuzat de cineva. Ai sfâșia pe acel cineva ca o leoaică, nu-i așa? Din păcate, nu toți părinții...

  Idei de cadouri minunate pentru copii mici si mari, de pus in tolba lui Mos Craciun
  Idei de cadouri minunate pentru copii mici si mari, de pus in tolba lui Mos Craciun

  Craciunul se apropie, iar acum ca am devenit parinti, fericirea nu este doar despre a primi, ci si despre a ii oferi copilului cadouri care sa-l fascineze, sa ii trezeasca curiozitatea,...

  „Moş Crăciun poartă mască şi poate merge oriunde în lume cu un certificat de călătorie” - mesajul liniștitor pentru copii transmis de premier
  „Moş Crăciun poartă mască şi poate merge oriunde în lume cu un certificat de călătorie” - mesajul liniștitor pentru copii transmis de premier

  Nimeni și nimic nu poate fura magia sărbătorilor de iarnă. Nici Grinch și nici pandemia de coronavirus, care îi face pe mulți copii să se întrebe dacă anul acesta mai...

  Scrisoarea emoționantă a unui copil de 8 ani pentru Moș Crăciun. „Pentru mami te rog să aduci ceva să facă mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem”
  Scrisoarea emoționantă a unui copil de 8 ani pentru Moș Crăciun. „Pentru mami te rog să aduci ceva să facă mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem”

  Scrisoarea unui băiețel de opt ani pentru Moș Crăciun a emoționat o țară întreagă. Matei are doar 8 ani și provine dintre-o familie săracă și cu probleme din...

  © 2022 Qbebe