Mi-am botezat din greșeală fetița Lasagna. Și acum familia mea îmi spune să îi schimb numele

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O mamă a dezvăluit, printr-o postare de pe o rețea de socializare, ce nume are fiica ei. Ea a explicat faptul că nu și-a dat seama inițial că, prin alăturarea a două prenume ale fetiței, rezulta, prin pronunție, numele unui cunoscut preparat culinar. Îngrijorată că micuța ar putea avea de suferit pe viitor din cauza numelui ei, mama se întreabă dacă nu cumva ar fi mai bine să i-l schimbe.

Inițial, o fetiță trebuia să primească numele bunicii sale decedate

În mod accidental, o mamă și-a numit fetița „Lasagna”. Intenția ei și a tatălui fetiței fusese cu totul alta, după cum a mărturisit în confesiunea pentru „kidspot.com.au”:

„Eu și soțul meu i-am urat bun-venit primul nostru copil acum nouă săptămâni. Aflasem că va fi fetiță și ne-am hotărât repede că va primi numele Elizabeth.”

mana-unei-persoane-adulte-aflata-pe-o-suprafata-de-lemen-pe-care-se-afla-litere-albe-ce-formeaza-numele-Elizabeth

Al doilea prenume ales inițial pentru copil era Jane, dar pentru că în perioada în care mama era însărcinată soacra ei decedase din cauza cancerului, cuplul a decis că unul dintre prenumele micuței să fie Anya:

„Prenumele ei trebuie să fie inițial Jane, având intenția să o numim EJ, dar când eram însărcinată în șapte luni soacra mea pierduse lupta cu cancerul la sân. Numele ei era Anya (pronunțat „Ahn-Yuh”). Am iubit-o, așa că m-am oferit să schimb prenumele fetiței din Jane în Anya”.

în final, numele complet al fetiței a fost Elizabeth Anya Jane: „Soțul meu și familia lui au fost impresionați de această decizie și astfel fiica noastră a primit numele Elizabeth Anya Jane”. 

Dintr-o greșeală, fetița s-a ales cu un prenume la care nimeni nu s-ar fi gândit

Mama care a recunoscut că și-a botezat din greșeală fetița „Lasagna” a venit cu explicații legate de modul în care s-a ajuns în această situație. Pentru sursa citată, ea a relatat ce s-a întâmplat, cum din cauza pronunțării a două prenume (unul dintre ele fiind o prescurtare) alăturate s-a creat numele „Lasagna”:

„Ne întâlneam adesea pe Skype cu familiile noastre în perioada concediului parental pentru ca acestea să poată vedea bebelușul, să ne vadă pe noi, să ne putem vedea unii pe alții, să păstrăm legătura.” 

mama-zambitoare-ce-sta-la-birou-tinandu-si-fetita-in-brate-si-comunicand-cu-ajutorul-laptop-ului

La un moment dat, sora mamei care și-a botezat accidental fetița „Lasagna”, i-a atras atenția asupra următorului fapt: 

„Sora mea ne-a atras atenția că ne-am numit fetița „Lasagna”. Nu făcusem o asemenea conexiune la nivel mental, dar dacă pronunțai împreună cele două prenume „Liz” și „Anya”, suna ca și cum ai pronunța „lasagna”. 

Prima reacție a mamei a fost să afirme că nu credea că persoanele care vor pronunța numele fetiței vor face o asemenea conexiune:

„După aceea i-am spus surorii mele că mă îndoiam de faptul că va fi cineva care va face o astfel de conexiune, având în vedere că în viața de zi cu zi oamenii își folosesc rar toate prenumele.”

Odată ce rudele au realizat cum se pronunța numele fetiței, au început să-i spună „Lasagna”, ceea ce a deranjat-o pe mamă, care a luat hotărârea să întrerupă discuțiile cu cei ce îi aminteau mereu de numele copilului:

„Iar după aceea toată familia s-a amuzat și acum toată lumea îi spune fetiței mele „Lasagna”.

Mama s-a temut ca fetița ei să nu fie batjocorită din cauza modului în care se pronunța numele său complet

Îngrijorată că fetița ei va fi supusă bullying-ului de colegii de la școală din cauza modului în care pronunța numele său complet, a simțit nevoia să-și împărtășească experiența și să audă părerile celorlalți și în mediul online. Potrivit sursei menționate anterior, mama a precizat că:

„Acum sunt speriată de faptul că, odată ce va merge la școală, colegii ei și alte persoane o să țină cont de asta și vor râde de ea.”

Părerile față de numele pronunțat „Lasagna” sunt împărțite

După ce s-a confesat și pe Reddit, reacțiile celor care au aflat de faptul că mama și-a botezat din greșeală fetița „Lasagna” au fost variate. Pe de o parte, au existat voci pentru care numele acesta nu era cel mai neobișnuit nume pe care îl auziseră și prin urmare nu susțineau neapărat schimbarea acestuia. Pe de altă parte, alte persoane nu au fost lipsite de ironie și au menționat că numele fetiței trebuia modificat pentru ca aceasta să nu ajungă să fie umilită:

 • „Recent am auzit cum Amy Schumer a schimbat numele copilului întrucât nu și-a dat seama că pronunția acestuia era precum „genital” (numele era Gene Atell sau ceva de genul acesta). În mod sigur că poate fi mai rău de atât!”
 • „Este în regulă că nu l-ai schimbat încă. Familia ta ar trebui să renunțe să te mai supere văzând că te deranjează asta. Ar fi putut fi mult mai rău de atât, am avut prieteni care și-au numit copilul T-bone Ham”
 • „Slavă Domnului, am crezut inițial că acest copil chiar a primit numele „Lasagna”. Am cunoscut copii pe care îi chema „Măr” sau „Kale”, așa că la tine este mult mai bine decât în aceste situații”
 • „Continuând să păstreze aceste nume îi va încuraja pe toți să se amuze pe seama copilului ei, ce fel de persoană este cea care nu vede cât de greșit este?? Pregătește viitoarea umilire a unui copil doar întrucât vrea să fie amuzantă? Apucă-te să-i spui fetiței tale „Lizzy”, astfel încât lumea să se dezobișnuiască să o mai strice în acel mod”
 • „Este clar! Trebuie neapărat să faci asta!” 
 • „Nu renunța la acest nume și schimbă-ți și tu prenumele în „Garfield” 

Primele două părți ale articolului reprezintă traducerea și adaptarea după materialul disponibil pe site-ul kidspot.com.au

Surse: kidspot.com.au, news.com.au, reddit.com, thesun.co.uk

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soacra mea îmi cere să-i schimb numele copilului
  Soacra mea îmi cere să-i schimb numele copilului

  Alegerea celui mai potrivit nume pentru copil nu este un demers la îndemână, părinții fiind cei care trebuie să-și stabilească opțiunile din acest punct de vedere. Ce se...

  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine
  Soacra mea insistă să schimb numele pe care l-am ales pentru copilul meu, spune că e nume de câine

  O femeie însărcinată povestește pe internet că socrilor ei nu le place numele ales pentru copilul ei nenăscut, așa că în fiecare zi aceștia insistă să aleagă altul.

  Viitoarea mea soție îmi urăște familia. A decis să avem o nuntă fără copii și acum rudele mele refuză să mai participe
  Viitoarea mea soție îmi urăște familia. A decis să avem o nuntă fără copii și acum rudele mele refuză să mai participe

  Un bărbat de peste hotare se află între ciocan și nicovală, adică între viitoarea soție și familia lui. Se pare că între cele două tabere există un conflict mare,...

  Cumnatul meu și-a numit câinele după mine. Acum eu vreau să îmi iau un porc să îi dau numele lui, dar nu mă lasă soțul meu
  Cumnatul meu și-a numit câinele după mine. Acum eu vreau să îmi iau un porc să îi dau numele lui, dar nu mă lasă soțul meu

  ”Soțul meu îmi spune că sunt prea sensibilă pentru sunt hotărâtă să cumpăr un porc căruia să îi pun numele cumnatului meu, după ce acesta și-a luat un...

  Am făcut un copil cu amantul acum 10 ani. I-am dat lui custodia, dar acum nu mă mai lasă să îmi văd fetița
  Am făcut un copil cu amantul acum 10 ani. I-am dat lui custodia, dar acum nu mă mai lasă să îmi văd fetița

  Chiar dacă nu îți dai seama inițial, o relație extraconjugală poate avea consecințe pe termen foarte lung, punându-te în situații la care nici nu te-ai fi...

  Fiica mea de 14 ani vrea să se mărite cu iubitul ei și îmi spune asta obsesiv
  Fiica mea de 14 ani vrea să se mărite cu iubitul ei și îmi spune asta obsesiv

  O mămică de peste Ocean povestește, pentru kidspot.com.au, că fiica ei în vârstă de 14 ani îi repetă obsesiv că vrea să se mărite cu iubitul ei. Aceasta spune că...

  Mama mea mi-a pus nume de dansatoare la bară. Am fost afectată și nu voi face aceeași greșeală cu copiii mei
  Mama mea mi-a pus nume de dansatoare la bară. Am fost afectată și nu voi face aceeași greșeală cu copiii mei

  O femeie de peste granițe povestește că a ajuns să își urască prenumele „special” atât de mult, încât și-a jurat că atunci când va deveni la...

  © 2023 Qbebe