Dieta Rina detaliată

Dieta Rina detaliată

Irina Olteanu - Redactor Senior

Dieta Rina este o dietă ușor de pus în practică, fiind în prezente una dintre cele mai populare din SUA și din Europa. Deoarece nu impune restricții alimentare drastice, este considerată sănătoasă și eficientă, fiind recomandată de sportivi.

Dieta Rina - informații și beneficii 

Dieta Rina are puține restricții, dar poți mânca toate tipurile de alimente, inclusiv proteine, carbohidrați și chiar dulciuri. Este perfectă pentru persoanele care au mai puțin de 20 kg de slăbit, dar și pentru cele care vor să slăbească ușor și sănătos. Nu doar te ajută să slăbești, dar și să îți modifici metabolismul (kilogramele pierdute nu se mai acumulează din nou). Această dietă fost creată de un sportiv american și se bazează pe diverse combinații alimentare. A cunoscut un mare succes datorită faptului că este flexibilă, sănătoasă și oferă rezultate bune. Nu prezintă niciun pericol și, pe lângă slăbirea în greutate de 15—20 kg, garantează și scăderea tensiunii arteriale.

Acest plan alimentar poate fi asociat sportivilor care au dorit să ofere persoanelor normale șansa de a trăi o viață sănătoasă și plăcută prin respectarea alimentației specifice unui sportiv. Nu presupune restricții reale, însă este important să respecți regulile cu privire la când și cum să consumi alimentele respective. Din punct de vedere științific, se concentrează pe inabilitatea umană de a procesa mai multe tipuri de alimente deodată. Multe dintre problemele digestive și problemele de sănătate subsecvente provin din faptul că amestecăm tot felul de alimente într-o masă sau în aceeași zi. Din acest motiv, dieta Rina disociază alimentele, ceea ce înseamnă că într-o zi poți mânca doar un singur tip de alimente; în acest fel digestia va fi mai ușoară și procesul de slăbire este ușurat. În fiecare zi trebuie să consumi la micul dejun doar fructe. De asemenea, este importantă ziua 29, în care trebuie să consumi doar apă. Din fericire această zi vine după ziua de vitamine, așa că nu vei avea probleme să te ții de ea.

Dacă dorești să slăbești mai puține kilograme, o poți opri mai devreme, dar nu vei obține aceeași schimbare metabolică. Această dietă pune la lucru metabolismul, stimulează arderea grăsimii, așa că se pierde mai multă greutate. Un metabolism sănătos ajută la evitarea efectului yo-yo, acumularea rapidă de greutate pierdută odată ce este reluată alimentația obișnuită. Deși poți slăbi 15 kg în decurs de 3 luni, este un regim alimentar sănătos deoarce pierzi mai mult de 700 grame pe săptămână, exact cum recomandă specialiștii în nutriție. Încearcă să nu sari peste niciun aliment din meniu sau peste vreo masă deoarece fiecare are un rol important. După ce termini dieta, timp de alte 90 de zile trebuie să continui să mănânci fructe la micul dejun. Dacă în aceste 3 luni slăbești încă 3 kg înseamnă că a avut loc schimbarea metabolismului. Poți folosi cafea și ceai, fără zahar, în orice cantitate dorești. O dată pe lună, deci de 3 ori în decursul dietei, după ziua de fructe, trebuie să urmezi o zi de apă pentru detoxifiere.

dieta rina

Dieta Rina detaliată

Micuj dejun – constă în fiecare zi în fructe: 2 mere, 2 pere, piersici, pepene roșu, banană etc. Poate fi vorba despre măr, pară, strugure sau orice alt tip de fruct și este important să aștepți cel puțin 1-2 ore înainte de a lua prânzul. Conținutul de zahăr al micului dejun va oferi creierului combustibilul necesar să supraviețuiască până la o masă îmbelșugată.

Ziua 1 – ziua proteinelor

Micul dejun va fi format din fructe.
Prânzul – poți mânca carne – gătită la cuptor sau fiartă, precum pui, pește sau curcan. Este indicat să nu mănânci orice tip de carne, chiar dacă ai voie. Pentru cele mai bune rezultate și sănătate, aceste trei tipuri de carne trebuie gătite la abur, prin fierbere sau coacere, evitând prăjirea. De exemplu, mănâncă 3 felii de piept de pui sau pește. Poți înlocui carnea cu 3 ouă fierte sau brânză, iaurt sau brânză de vaci (maxim 200 g). Important este să beneficiezi de 200 g de proteine. Carnea sau lactatele pot fi însoțite de orice cantitate de salată proaspătă, asezonată cu sare, piper sau plante aromatice, dar fără ulei. Poți consuma o felie de pâine, deși ar fi mai bine fără ea. De asemenea, este permis 200 ml de supă fără tăieței, după masă, dar dieta va funcționa fără ea. Laptele și brânza pot fi cosumate doar în această zi.
Cina – același meniu ca și la prânz, însă jumătate din cantitate și fără pâine și supă.

Ziua 2 – ziua carbohidraților-legumelor

Micul dejun va fi format din fructe.
Prânzul – orice tip de legume fierte, la abur sau coapte (fasole, mazăre, fasole verde, porumb, linte, morcovi, cartofi etc.) cu sos de roșii, ketchup și verdețuri. Orezul poate fi consumat deoarece conține carbohidrați și poți folosi sosuri, sare, ketchup și roșii gătite. Poți avea garnitură de salată proaspătă, precum și o felie de pâine, deși ar fi mai bine fără ea.
Cina – consumi aceleași legume ca la prânz, dar jumătate din cantitate și fără pâine.

Ziua 3 – ziua carbohidraților

Micul dejun va fi format din fructe.
Prânzul – paste sau pizza fierte sau orice tip de produse de patiserie de aceeași dimensiune pe care o are o pizza. Pentru aromă poți folosi sos de roșii sau peste cu puține legume. Pizza va fi fără mozzarella sau carne.
Cina – 2 felii mici de prăjitură sau de pâine dulce sau chiar 3 cupe de înghețată și 4 bucăți de ciocolată neagră (cu cel puțin 80% cacao), care este benefică și pentru inimă. Daca nu ai poftă de dulce, poți să consumi un produs sărat de patiserie.

Ziua 4 – ziua fructelor și a vitaminelor

Consumă doar fructe, legume, nuci și semințe, într-o cantitate limitată, la fiecare 2 ore. Poți consuma și salate din fructe. În această zi poți consuma orice fruct, în orice cantitate, la micul dejun, prânz și cină.

dieta rina

De reținut

Dieta Rina poate părea complicată, dar nu este. Nu sări peste nicio parte din ea deoarece fiecare tip de aliment are propria funcție și corpul tău nu se poate descurca fără el. Alternează zilele cu alimentele sepcifice, nu schimba ordinea zilelor și nu uita să bei apă. Deși poți bea ceai și cafea cât dorești, cafeaua este indicată doar dimineața, nu mai mult de 2 căni de ceai neîndulcit pe zi și în rest apă; apa ajută la curățarea corpului de reziduuri. De obicei nu mâncăm doar fructe la micul dejun, însă corpul tău va digera conținutul de zahăr care hrănește sistemul nervos. Persoanele cu hipertensiune vor observa că nu mai au nevoie de medicamente după câteva zile. Numărul de kilograme pierdute va depinde de gradul de supraponderabilitate; cei cu un grad mai mare vor slăbi mai repede.

Surse: www.theblondefashionista.ligia-fiedler.ro, www.effective-weightloss.net, https://diyactive.com/

Articolul urmator
Dieta Nicoletei Luciu: cum a slăbit câte 30 kg după fiecare sarcină și cum reușește să se mențină la greutatea ideală la 40 de ani

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Dieta anti-imbătrânire: ce să mănânci ca să te menții tânără
    Dieta anti-imbătrânire: ce să mănânci ca să te menții tânără

    În ultimul deceniu, cercetările din domeniul dietei și dermatologiei au explodat. Deși se cunoștea de mult timp legătura dintre factorii alimentari și modificările cutanate,...

    Dieta GAPS: cum poate proteja creierul copilului
    Dieta GAPS: cum poate proteja creierul copilului

    Dieta GAPS pornește de la premisa că există o legătură între funcțiile sistemului digestiv și creier. Aceasta a fost creată în 2004, de Dr. Natasha Campbell-McBride,...

    A părăsit-o pentru cea mai bună prietenă a ei. Ea s-a răzbunat și cu dietă și sport a devenit model
    A părăsit-o pentru cea mai bună prietenă a ei. Ea s-a răzbunat și cu dietă și sport a devenit model

    Să fii trădat de persoanele în care ai avut încredere și pe care le-ai iubit cel mai mult este cea mai mare durere pe care o poate suferi o persoană. O femeie supraponderală...

    Medicii au spus că bebelușul meu are nevoie de dietă, pentru că „e mic și gras”
    Medicii au spus că bebelușul meu are nevoie de dietă, pentru că „e mic și gras”

    O mamă a dezvăluit că medicii au forțat-o să îți pună bebelușul la dietă pentru că fiica ei ar fi prea grasă și prea mică pentru vârsta ei.

    Dieta pentru cei care slăbesc greu: ce să faci și ce să eviți ca să vezi rezultate
    Dieta pentru cei care slăbesc greu: ce să faci și ce să eviți ca să vezi rezultate

    Vrei să slăbești, iar internetul este plin de diete pe care le poți încerca, însă cum știi să o alegi pe cea potrivită pentru tine? Poate acest articol îți va fi...

    Dieta în coxartroză: ce alimente să eviți și ce să consumi
    Dieta în coxartroză: ce alimente să eviți și ce să consumi

    Pe măsură ce articulația șoldului face piruete grațioase de-a lungul anilor, uzura își joacă rolul, ducând la o afecțiune care poate fi adesea asociată cu...

    Beneficiile peștelui în dieta de alăptare (pe etape)
    Beneficiile peștelui în dieta de alăptare (pe etape)

    Ca să-i poți oferi copilului tău lapte matern de cea mai bună calitate, trebuie să îți asiguri o dietă variată și echilibrată. Procedând așa, obții vitaminele,...

    Greutatea în sarcină - nu e cazul să mănânci pentru doi. Medicii recomandă dieta mediteraneeană
    Greutatea în sarcină - nu e cazul să mănânci pentru doi. Medicii recomandă dieta mediteraneeană

    Să adopți obiceiuri sănătoase pe parcursul sarcinii te ajută nu numai să nu te confrunți cu excesul ponderal, ci și să te asiguri că ai grijă de bebelușul tău. Cea mai la...

    © 2024 Qbebe