Greșelile zilnice care duc la sâni lăsați

Greșelile zilnice care duc la sâni lăsați

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Mai ales vara, când purtăm haine mai decoltate și costum de baie, suntem parcă mai preocupate de aspectul sânilor noștri. Printre lucrurile ce ne pot aduce multă nemulțumire se numără și sânii lăsați. Din articolul de mai jos vei afla nu numai că anumite obiceiuri zilnice pot fi cu adevărat nocive pentru sânii noștri, dar și ce ai putea face pentru a avea mai multă grijă de ei.

Care sunt greșelile zilnice ce pot duce la apariția sânilor lăsați

Din păcate, zi de zi desfășurăm activități sau adoptăm un stil de viață care poat fi dăunătoare aspectului sânilor noștri. Pentru a nu ajunge în situația de a ne confrunta cu sâni lipsiți de fermitate, ar fi bine să evităm, pe cât posibil, să facem oricare dintre aceste lucruri:

Să dormim pe burtă
Deși o putem considera o poziție de somn foarte relaxantă, ea nu este cea mai bună opțiune dacă ne dorim sâni frumoși și fermi. În timp, somnul în această poziție poate întinde și slăbi ligamentele și mușchii din zona sânilor, ceea ce poate conduce la apariția prematură a sânilor lăsați.
În schimb, cea mai recomandată poziție pentru sănătatea sânilor este cea culcat pe spate. Astfel, vom evita ca sânii să vină în contact cu salteaua și să fie mereu presați.
Dacă totuși nu poți renunța să dormi pe burtă, măcar puneți o pernă comodă în zona pieptului. În acest fel, sânii tăi vor avea mai puțin de suferit și nu vor mai fi atât de predispuși să se lase.

Să purtăm tot timpul sutien poate fi nociv pentru fermitatea sânilor
În ultimii ani, specialiștii au ajuns la concluzia că purtarea permanentă a sutienului, inclusiv în timpul somnului, poate fi dăunătoare pentru sâni. De pildă, un studiu efectuat în Franța a arătat că femeile ce nu se despart nicicând de sutien nu vor avea niciun beneficiu din purtarea acestuia ci, dimpotrivă, materialul din care este confecționat acesta poate stânjeni dezvoltarea țesutului mamar, ceea ce poate accelara lăsarea sânilor.
Cu toate acestea, spun cercetătorii, nu este indicat nici să renunțăm complet la sutien. Ideal este să reușim să-l purtăm în timpul activităților zilnice, dar să-l scoatem pe durata somnului. De asemenea, dacă este posibil, se recomandă ca și pe timpul zilei să existe mici „pauze" de la purtarea sutienului. De pildă, putem face acest demers când suntem mai mult pe-acasă.
Esențial este și să avem mereu grijă să ne alegem sutienul care ni se potrivește perfect.

Fata in sutien, ce doarme cu fata in sus

Nu îți alegi corect sutienul
O greșeală pe care o facem adesea și care poate afecta aspectul sânilor noștri este că nu ne alegem sutienul care să ni se potrivească perfect. Iată cum ar trebui să procedăm pentru a face alegerea corectă:
Să ne măsurăm înainte să cumpărăm sutienul- Pentru o măsurătoare corectă, stai cu mâinile pe lângă corp. Ceea ce trebuie să măsori este circumferința bustului, care să cuprindă cea mai proeminentă parte a acestuia. Important este ca centimetrul să fie perfect lipit de bust. Cel mai bine este să te măsoare altcineva. Când vei achiziționa sutienul, ar trebui să ai grijă ca acesta să stea fix pe tine, dar fără să te strângă.
Este bine să ai răbdare să probezi mai multe tipuri de sutiene înainte să te hotărăști- Chiar dacă îl cumperi de la aceeași firmă, tiparul poate diferi foarte mult și de aceea este mai bine să încerci mai multe variante pentru a vedea în ce te simți cel mai bine
Un sutien nu trebuie doar să-ți furnizeze suport, ci și să-ți ridice sânii-Ca să verifici dacă sutienul îți ridică suficient sânii, vei face următorul test: vei căuta să găsești punctul cel mai de mijloc din distanța cuprinsă între umăr și cot. Dacă cea mai proeminentă parte a sânilor este la acest nivel, înseamnă că sutienul îți susține corect sânii. În cazul în care nu se întâmplă așa, va trebui să-ți mai fixezi bretelele, dar fără ca acestea să te strângă tare.
Ai mare grijă și la materialul din care este confecționat sutienul- Pentru ca pielea ta să respire, materialul din care este fabricat sutienul ar trebui să fie de calitate. Nu insista să-ți cumperi un sutien doar pentru că îți place mult cum arată, dar știi că materialul din care este făcut nu este deloc bun.

Citește și: Mituri despre sutien pe care le-ai crezut toata viata

Ai obiceiul să nu aplici o protecție solară pe zona sânilor
Ca să-ți menții pielea sănătoasă și frumoasă, este esențial să nu uiți că pielea din regiunea sânilor este foarte delicată și are nevoie de multă protecție. În acest scop, aplică din plini protecție solară și pe sâni.
Dacă nu ve proceda așa, razele soarelui vor scădea producția de colagen, ceea ce duce la reducerea fermității, elasticității, iar cu timpul vei vedea că sânii tăi se lasă și nu îți dai seama de ce.
Totodată, evită să faci plajă fără a purta sutien. Acest obicei nu este dăunător doar pentru aspectul sânilor, ci mai ales pentru sănătatea lor.

Femeie ce aplica protectie solara pe piept

Fumatul este și el periculos pentru aspectul sânilor noștri
Experții consideră că și câteva țigări pe zi pot conduce la scăderea oxigenării pielii de la nivelul sânilor. Întrucât aceasta este puternic vascularizată și mai sensibilă, acest fenomen poate duce la o îmbătrânire mai rapidă a pielii de acolo.
Odată ce pielea îmbătrânește, ea își pierde elasticitatea, iar sânii noștri vor fi mult mai predispuși să se lase. De aceea, dacă vrem să avem sâni cât mai fermi, este mai bine să renunțăm de tot la fumat.

Fata ce fumeaza

Mizezi prea mult pe exercițiile fizice foarte solicitante
Studiile din domeniu au arătat de mai multe faptul că executarea, în mod constant, a unor mișcări prea solicitante pentru mușchii din zona pieptului, poate scădea producția de colagen. În aceste condiții, va crește riscul ca sânii noștri să-și piardă din fermitate și să se lase.
O metodă bună pentru ca aspectul sânilor noștri să nu aibă de suferit este să alternăm exercițiile de impact mare cu activitățile fizice mai puțin solicitante, cum ar fi înotul, aerobicul sau yoga.
Indiferent de activitățile pe care le vom alege, medicii esteticieni insistă asupra următorului aspect: să nu renunțăm nicicând la bustieră/sutien pe parcursul acestora. Important este să alegem unele confecționate din materiale confortabile, ce lasă pielea să respire. Purtarea acestora ne va ajuta să preîntâmpinăm lăsarea sânilor, susținându-i așa cum trebuie pe timpul exercițiilor.

Nu beneficiezi de suficientă vitamina C
Întrucât această vitamină este responsabilă și de producția de colagen, esențial pentru elasticitatea ei, deficitul ei nu va face altceva decât să accelereze procesul de îmbătrânire al pielii. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre zone sensibile, precum este și cea a sânilor, fenomenul poate fi foarte vizibil.
Practic, pentru a evita cât mai mult lăsarea sânilor, ai grijă să beneficiezi de un aport optim de vitamina C. Fie că îl vei lua preponderent din alimentație, fie că vei apela și la unele suplimente alimentare, nu uita că și aceasta este o modalitate foarte bună de a evita lăsarea sânilor.
Printe alimentele cele mai bogate în vitamina C se numără: afinele, citricele, ardeii grași, căpșunele, papaya, mango, salata kale, varza de Bruxelles, mazărea, pătrunjelul etc.

Adopți diete prea severe
Orice dietă care duce la scăderea bruscă și masivă în greutate poate fi nocivă pentru aspectul sânilor noștri, ne avertizează specialiștii. Practic, pe măsură ce pierdem kilograme în plus, țesutul mamar va slăbi și sânii noștri nu vor mai fi la fel de bine susținuți.
Ca să putem evita cât mai mult lăsarea sânilor, dar și pentru sănătatea noastră în ansamblu, medicii ne sfătuiesc să mizăm mai degrabă pe dietele mai „blânde", care ne permit scăderea treptată a greutății corporale.

Ce ai putea face pentru a preveni lăsarea sânilor

De-a lungul vieții noastre, putem observa numeroase modificări petrecute la nivelul sânilor. Printre acestea se numără inclusiv lăsarea acestora. De exemplu, specialiștii spun că o femeie cu sâni mari poate observa, treptat, că sânii săi s-au lăsat mai jos cu peste 10 cm.
Pentru a putea preveni, pe cât posibil, să ajungem să ne confruntăm cu sâni lăsați prematur, putem recurge la tot felul de trucuri. Printre acestea se numără:

Încearcă să-ți menții greutatea constantă
Așa cum s-a menționat deja, fluctuațiile prea bruște ale greutății noastre își vor pune amprenta și asupra fermității sânilor. Când ne îngrășăm și când ne slăbim, pielea de pe sâni se tot extinde și apoi se contractă, ceea ce va favoriza lăsarea lor.
În plus, slăbirile accentuate vor duce și la o reducere rapidă a țesutului mamar, iar lăsarea sânilor se poate accelera în aceste condiții.

Hidratează-te suficient
Specialiștii ne atrag atenția asupra următorului aspect: dacă vrem să ne bucurăm de o piele frumoasă și fermă, este foarte important să bem zilnic cel puțin opt pahare de apă. Dacă nu vom proceda așa, pielea va fi mai uscată, mai lipsită de fermitate.
Acest proces este mai vizibil în zonele cu pielea foarte sensibilă, cum este și cea a sânilor. Așa că străduiește-te să bei suficientă apă pentru a avea sâni mai fermi!

Aplică măști pe sâni
La fel ca în cazul feței, măștile pentru sâni sunt și ele binevenite pentru a preîntâmpina lăsarea acestora. Ideale sunt cele preparate în casă, pe care să le poți aplica măcar o dată pe săptămână.
Poți încerca și următoarea rețetă:
• 1 lingură de iaurt
• 1 ou
• 1 lingură de vitamina E uleioasă
Această mască ar trebui lăsată pe sâni cam o jumătate de oră, după care vei clăti cu apă rece.

Încearcă un masaj al sânilor
Poți să-și crești fermitatea pielii din zona sânilor dacă îți vei face regulat (de 2-3 ori pe săptămână) un masaj cu ulei de cocos sau de măsline.
Masajul va intensifica circulația sângelui, va îmbunătăți oxigenarea și va stimula consolidarea mușchilor. În acest fel, sânii vor fi mai puțin predispus să-și piardă tonusul.

Nu uita nici de uleiurile esențiale
Anumite uleiuri, cum ar fi cel de semințe de fenicul, de mentă, de morcov, de lemongras, de chiparos etc. au rolul de a întineri pielea, de a-i reda suplețea și elastacitatea.
Cu masaj ușor, circular, le poți aplica pe oricare dintre ele zilnic, cu precădere pe pielea din jurul sânilor. Ai însă mare grijă la pielea sensibilă de aici și testează mai întâi să vezi dacă le tolerezi! Abia după aceea poți să iei o picătură și să o întinzi uniform pe suprafața dorită.

Voi știați până acum care sunt greșelile ce pot duce la sâni lăsați?

Citește și: Sânii după alăptare: sfaturi de îngrijire

Surse:
www.dailymail.co.uk, www.brightside.me, www.thescienceofeating.com

Articolul urmator
Dana Rogoz a fost aspru criticată pentru mesajul ei de Ziua Educației. Ce le spune ea internauților care au pus-o la zid
Dana Rogoz a fost aspru criticată pentru mesajul ei de Ziua Educației. Ce le spune ea internauților care au pus-o la zid

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Am alăptat 2 ani. Așa că i-am spus soțului meu ca banii economisiți să îi folosesc pentru o operație de ridicare de sâni
    Am alăptat 2 ani. Așa că i-am spus soțului meu ca banii economisiți să îi folosesc pentru o operație de ridicare de sâni

    Deși alăptarea este minunată, de cele mai multe ori are un impact negativ asupra sânilor. Nu sunt puține mămicile care după ce și-au alăptat o bună perioadă de timp copiii,...

    Greselile parintilor care distrug stima de sine a copilului
    Greselile parintilor care distrug stima de sine a copilului

    Stima de sine reprezintă percepţia unui om legat de valoarea pe care o are ca şi individ. Stima de sine este cea care îţi dă curaj să faci lucruri noi şi să accepţi ideea de...

    5 greșeli toxice pe care le fac părinții și care duc la un copil egoist și răsfățat
    5 greșeli toxice pe care le fac părinții și care duc la un copil egoist și răsfățat

    Asemenea altor deprinderi, empatia se învață în primul rând acasă, în familie. În aceste condiții, acțiunile părinților, modul în care reușesc să...

    Poveștile copiilor care au fost lăsați în țară de către părinții care au plecat la muncă, în străinătate
    Poveștile copiilor care au fost lăsați în țară de către părinții care au plecat la muncă, în străinătate

    În ultimii ani, numărul copiilor care au rămas în țară după ce unul sau ambii părinți au plecat să lucreze în străinătate este tot mai mare. Anul acesta, diferite...

    Părinții cer concedierea unui profesor transgender care poartă sâni extravaganți la școală
    Părinții cer concedierea unui profesor transgender care poartă sâni extravaganți la școală

    „Această poveste nu a devenit virală pentru că profesorul se identifică drept trans; a devenit virală pentru că toată lumea consideră că aspectul ei este nepotrivit...

    3 tipuri de parenting care duc la copii anxioși
    3 tipuri de parenting care duc la copii anxioși

    Prin raportarea la doi factori majori (control- așteptări și susținere), se poate vorbi despre 4 stiluri de parenting: autoritar, autoritativ, permisiv și neglijent. Toate au impact...

    Caz fără precedent în medicină. Unei mamei i-a crescut o a doua pereche de sâni în timpul sarcinii
    Caz fără precedent în medicină. Unei mamei i-a crescut o a doua pereche de sâni în timpul sarcinii

    Este incredibil prin câte schimbări poate trece corpul unei femei în sarcină. Dincolo de creșterea în greutatea, hormonii încep să-și facă de cap, astfel...

    Sfaturi de la psiholog pentru mămicile care își duc copiii la grădiniță pentru prima dată
    Sfaturi de la psiholog pentru mămicile care își duc copiii la grădiniță pentru prima dată

    Noul an școlar se apropie cu pași repezi. Dacă e primul an în care copilul tău merge la școală sau la grădiniță, probabil îți trec prin minte o mulțime de...

    © 2024 Qbebe