Singura tunsoare care te întinerește

Singura tunsoare care te întinerește

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Așa cum machiajul, hainele și accesoriile, dacă sunt alese corect, te pot întineri, același efect îl poate avea și tunsoarea care ți se potrivește. Astfel, aceasta trebuie să îți îndulcească trăsăturile, să îți lumineze fața și să îți mascheze liniile fine și ridurile. Parcurgând articolul de mai jos poți descoperi cum ar trebui să-ți tunzi și să-ți aranjezi părul pentru a avea parte de efectul anti-aging, astfel încât să te simți mai plină de viață, mai frumoasă și mai încrezătoare.

Cum să îți aranjezi părul ca să pari mai tânără

Până când afli care este singura tunsoare care te întinerește, străduiește-te să-ți aranjezi în fiecare zi părul ca să-ți asiguri un look cât mai tineresc. Fie că optezi pentru onduleuri lejere, pline de volum, fie că ești atentă la alegerea locului pentru cărare sau la cum îți prinzi o coadă de cal, toate acestea reprezintă trucuri prin care poți estompa imperfecțiunile feței pe măsură ce înaintezi în vârstă. Iată ce ai de făcut în acest scop:

Alege coafuri cât mai lejere

Procedează așa indiferent de lungimea părului. Spre exemplu, ia în calcul onduleurile și cocurile lejere și evită să îți întinzi prea mult părul sau să îl prinzi foarte strâns. Gândește-te întotdeauna că o pieptănătură care nu este foarte finisată nu îți conferă un aspect rigid ci, dimpotrivă, îți oferă un aer mai tânăr, mai jucăuș.

Aranjează-ți părul pe o parte

O asemenea pieptănătură „îmblânzește” trăsăturile feței și o încadrează, ceea ce reprezintă o altă strategie anti-aging în privința aranjării părului. De asemenea, când îți aranjezi părul pe o parte ai parte și de aceste avantaje:

 • Mai mult volum: dacă ai părul turtit, când îl coafezi pe o parte creezi impresia că este mai bogat;
 • Echilibrezi proporțiile feței: părul aranjat pe o parte este binevenit în special dacă ai o frunte lată;
 • Maschează vârtejurile: cu condiția să ții cont de direcția vârtejului.

Poartă cărarea pe mijloc numai dacă ai părul de lungime medie și ondulat

Fie că părul tău este ondulat natural, fie că recurgi la diverse tehnici pentru a-l ondula, nu greșești dacă îl porți cu o cărare pe mijloc. Procedând așa, obții o pieptănătură feminină și un look care te ajută să arăți mai tânără.

Părul ondulat cu cărare pe mijloc arată cel mai bine când ai o tunsoare simetrică și când onduleurile sunt lejere și strălucitoare. Pentru o coafură cât mai reușită, folosește un spray pentru styling special pentru asigurarea volumului de la rădăcini.

femeie matura cu parul blond ondulat de lungime medie si cu bluza cu flori pe fond roz

Fă-ți o coadă de cal cât mai înaltă

Coada de cal îți luminează chipul și îți scoate în evidență ochii, sprâncenele și pomeții. În plus, îți alungește fața și te face să te simți mai înaltă.

Ținând seama de aceste detalii, renunță să-ți mai faci o coadă de cal la întâmplare. Mult mai bine este să îi stabilești poziția chiar în mijlocul capului, pentru a fi cât mai vizibilă când cineva te privește din față. 

femeie tanara cu bluza olive si cu parul prins in coada de cal

Dacă ai părul lung și o tunsoare în mai multe straturi, aranjează-l astfel încât să le evidențiezi

Pe de o parte, părul lung distrage atenția de la semnele de îmbătrânire, precum liniile fine sau petele pigmentare. Pe de altă parte, când evidențiezi straturile tunsorii tale, îți încadrezi mai bine fața și creezi imediat un efect de lifting. 

Pentru a-ți fi mai la îndemână să te aranjezi ca să atragi atenția asupra straturilor de păr, este ideal să folosești o perie rotundă cu peri de mistreț. Aceasta este potrivită nu numai pentru uscarea cu foehnul, ci și pentru descurcarea părului. Întrucât perii de mistreț conțin keratină, contribuie la îmbunătățirea elasticității părului, îi măresc rezistența și îi amplifică strălucirea naturală.

Optează pentru un coc jos

Cocurile așezate jos, la nivelul gâtului, te întineresc mai ales când au aspect lejer și când ai grijă să-ți lași libere câteva șuvițe care să îți încadreze fața. Aranjându-ți părul așa, poți obține un look romantic și elegant totodată. Cocurile joase sunt ideale pentru fața ovală. 

Singura tunsoare care te întinerește

Una dintre cele mai simple și mai sigure soluții la care să recurgi pentru a nu-ți arăta vârsta reală este  o tunsoare menită să-ți pună în evidență pomeții, ochii, sprâncenele și să creeze impresia că ai buzele mai pline. Pentru a-ți atinge un asemenea obiectiv, este binevenit să ai în vedere următoarele trucuri:

Încadrează-ți fața cu ajutorul bretonului

Bretonul, dacă este ales corect în funcție de forma feței, contribuie la echilibrarea proporțiilor acesteia, îți pune în valoare anumite trăsături și le camuflează pe altele. Totodată, este util întrucât distrage atenția de la ridurile de pe frunte. Ca să fii sigură că faci alegerile cele mai bune, ghidează-te după următoarele indicații:
 • Bretonul adecvat pentru fața pătrată și pentru cea în formă de inimă: ți se potrivește un breton rar, în scări sau cât mai franjurat. Fața pătrată se caracterizează printr-un maxilar puternic, iar lungimea și lățimea feței au aproximativ aceleași dimensiuni. Dacă este vorba despre forma de inimă, înseamnă că bărbia este ascuțiță, iar fruntea este cea mai lată parte a feței;
 • Bretonul adecvat pentru fața dreptunghiulară: în această situație, maxilarul este pătrat, fața este mai degrabă lungă decât lată, iar fruntea este înaltă. Alege un breton drept, tocit;
 • Bretonul adecvat pentru fața ovală: cel de lungime medie, cel tăiat drept, cel care încadrează fața pe ambele părți;
 • Bretonul adecvat pentru fața rotundă: cel ce încadrează fața pe ambele părți, cel lung, cel pe o singură parte;
 • Bretonul adecvat pentru fața în formă de diamant: în acest caz, orientează-te spre bretonul pe o singură parte sau spre unul lung, în scări. Persoanele cu fața în formă de diamant au bărbia ascuțită, iar pomeții sunt proeminenți și formează cea mai lată parte a feței.

Pentru a înțelege mai bine de ce contează mult ca o tunsoare care te întinerește să fie cu breton, urmărește și videoclipul de mai jos. Comparând cele două imagini cu Heidi Klum, poți sesiza că fruntea lăsată liberă îmbătrânește, în timp ce bretonul ușor franjurat, care încadrează fața, luminează și creează un efect de lifting.

@tomsmithhd

Always guessing plastic surgery when the power of an updated hairstyle flys under the radar - What do you think? Surgical, Non surgical, New Hairstyle or a combo of all three?

♬ original sound - Tom Smith

Mizează pe tunsorile în mai multe straturi

Alături de breton, efectul de întinerire este amplificat și de prezența straturilor. Acestea îți oferă beneficii demne de luat în seamă, precum: 

 • Îmblânzesc trăsăturile;
 • Conferă volum și dinamism;
 • Nu evidențiază liniile fine, ridurile sau petele pigmentare;
 • Accentuează trăsăturile cu care te mândrești: în acest scop, este recomandat, de exemplu, ca straturile tunsorii să fie dispuse astfel încât șuvițele mai scurte să fie în jurul feței ori să se adauge onduleuri/ bucle la capătul straturilor.

hair stylist ce realizeaza o tunsoare in straturi pe un par de lungime medie

Luând în calcul bretonul și părul tuns în straturi, poți să te gândești la bob ca la singura tunsoare care te întinerește. Există numeroase variante ale acestei tunsori, ce poate fi adaptată formei feței tale după cum urmează:
 • Dacă ai fața rotundă: ideal este bobul lung, până la umeri, care să îți alungească fața. Nu greșești dacă îți păstrezi părul de aceeași lungime pe ambele părți;
 • Dacă ai fața ovală: orientează-te către bobul mai scurt, care să nu depășească linia maxilarului, creând iluzia unei fețe mai late. În același timp, ți se potrivește un bob ușor ondulat;
 • Dacă ai fața pătrată: lungimea părului trebuie să depășească linia maxilarului. Spre exemplu, poți miza pe un bob ascuțit. Te avantajează însă și bobul asimetric;
 • Dacă ai fața în formă de inimă: pentru tine se pretează foarte bine bobul scurt, cât mai sus de linia maxilarului și bretonul tăiat drept;
 • Dacă ai fața în formă de diamant: ești avantajată de o tunsoare până la nivelul bărbiei, care să dobândească mai mult volum și datorită unor onduleuri lejere;
 • Dacă ai fața dreptunghiulară: lungimea părului ar trebui să fie cuprinsă între linia maxilarului și cea a umerilor. Și pentru această formă a feței este binevenit bretonul, fie drept, fie franjurat.

femeie cu tunsoare bob 

Părul filat este întotdeauna la modă: 28 tunsori actuale care te vor scoate din anonimat

Greșeli în aranjarea părului care te pot îmbătrâni

Modul în care îți aranjezi părul are un impact mai mare decât crezi asupra înfățișării tale. Fără să îți dai seama, când realizezi acest demers poți ajunge să comiți greșeli care te pot face să arăți mai bătrână decât ești. De aceea, în momentul în care te apuci să-ți aranjezi părul, străduiește-te să eviți oricare dintre greșelile de mai jos:

Îți întinzi prea mult părul

Persoanele care au părul foarte întins arată cu până la 5-6 ani mai bătrâne decât sunt în realitate. Părul lipsit de volum evidențiază liniile fine sau ridurile, accentuând totodată oboseala de pe chip și aspectul neplăcut al tenului tern. În aceste condiții, în loc să te preocupi să-ți întinzi tot timpul părul, îți prinde mai bine să îi conferi volum, alegând, de exemplu, onduleuri lejere.

femeie cu parul lung, negru, care foloseste placa de intins parul acasa

Nu îți încadrezi fața

Chiar dacă îți place să ai părul de aceeași lungime pe ambele părți, nu renunța la ideea de a-ți încadra fața. Când nu procedezi astfel, de fapt evidențiezi semnele de îmbătrânire și nu atragi atenția asupra trăsăturilor pe care vrei să le pui în valoare. Spre exemplu, folosește-te de o perie rotundă sau de un ondulator pentru a-ți aduce șuvițele în preajma pomeților. Dacă ai breton, aranjează-l și pe el tot cu o perie rotundă.

Folosești prea mult fixativ

De multe ori poți fi tentată să aplici mult fixativ ca să fii sigură că ai parte de o coafură rezistentă. Cu toate acestea, amintește-ți întotdeauna că părul care stă neclintit conferă un aspect nefiresc, rigid și de aceea te și îmbătrânește. În loc de fixativ, mai bine apelează la șampon uscat, la spumă, la o ceară de păr cu ingrediente cât mai naturale sau la un spray uscat pentru texturare.

femeie tanara cu ochelari si cu parul lung care se enerveaza cand isi aranjeaza parul si care tine in mana un spray fixativ

Dai tot părul pe spate 

Când îți lași fruntea complet liberă, nu faci altceva decât să-ți dezvălui ridurile de pe frunte și pe cele dintre sprâncene. Ca să te asiguri că îți păstrezi un aer cât mai tânăr, „maschează-ți” fruntea cu un breton adecvat formei feței.

Nu conferi volum părului lung

Dacă părul tău nu se subțiază și nu cade mult pe măsură ce înaintezi în vârstă, nu trebuie neapărat să îl tai. Nu înseamnă însă că trebuie să-l lași foarte lung, în contextul în care, când este desprins și lipsit de volum, creează senzația că ești mai în vârstă decât în realitate.

Poți dărui mai mult volum părului lung dacă ții seama și de acest indicații:

 • Utilizezi un șampon special pentru volum;
 • Aplici balsamul numai la capetele firelor de păr;
 • Folosești un ser pentru volum;
 • Recurgi la un șampon uscat;
 • Când îți usuci părul, ai grijă să-l usuci pe secțiuni, ajutându-te de o perie rotundă;
 • Dacă îți usuci natural părul, strânge-l într-un coc. 

Îți faci un coc de balerină mult prea strâns

Un asemenea coc este practic întrucât nu te încurcă indiferent de mișcările pe care le faci. Din păcate, faptul că îți lași fața prea liberă atrage privirile către fiecare cută de pe chip. În plus, în momentul în care cocul este prea strâns și prea mic, fața pare mai mare, iar părul mai rar.

Dacă ții neapărat să îți faci un coc de balerină, orientează-te spre o variantă cât mai lejeră, precum este și cea prezentată în videoclipul de mai jos. 

Conferi prea mult volum cu ajutorul extensiilor

Când vrei să creezi volum folosindu-te de extensii, nu uita că moderația este secretul pentru a nu-ți îmbătrâni chipul. În situația în care extensiile sunt mult prea voluminoase, nu au cum să arate natural și, mai mult decât atât, îți pun în umbră trăsăturile faciale și le „trag” în jos. Cele mai bune extensii sunt cele cu o densitate similară celei a părului tău și care nu creează un aspect neglijent sau artificial, teatral.
Pentru a te simți cât mai bine în pielea ta, pe lângă respectarea sfaturilor de mai sus, nu uita să te consulți și cu un hair stylist. Nu numai că acesta te poate orienta către singura tunsoare care te întinerește, dar te îndrumă și în privința nuanțelor de păr care să ți se potrivească de minune. 

Surse foto: istockphoto.com, pexels.com, Image by azerbaijan_stockers on Freepik, Image by wayhomestudio on Freepik, youtube.com, tiktok.com/@tomsmithhd/video/

Surse articol: allthingshair.com, bebeautiful.in, brighside.me, glamour.com, goodhousekeeping.com, instyle.com, labonnebrosse.com, mindbodygreen.com, prevention.com, rd.com, stylight.com, thesun.co.uk, wikihow.com

Articolul urmator
I-am sugerat prietenei mele care își crește singură copilul să se gândească să-l dea spre adopție
I-am sugerat prietenei mele care își crește singură copilul să se gândească să-l dea spre adopție

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mamă își lasă fiica de doi ani acasă singură cât timp este plecată la serviciu. Susține că fetița se poate descurca singură
  O mamă își lasă fiica de doi ani acasă singură cât timp este plecată la serviciu. Susține că fetița se poate descurca singură

  O fetiță de numai 2 ani rămâne singură acasă timp de câteva ore pe zi, atunci când mama ei este plecată la serviciu. Femeia lucrează la un restaurant de peste drum...

  O mamă și-a încurajat și lăudat fetița de 10 ani care a decis să-și tundă singură părul
  O mamă și-a încurajat și lăudat fetița de 10 ani care a decis să-și tundă singură părul

  Ce fac părinții când își văd copiii cu foarfeca în mână, pregătiți să-și taie părul? Bineînțeles, se asigură că împiedică...

  Cine este singura profesoară din țară care a luat nota 10 la concursul de directori de școli
  Cine este singura profesoară din țară care a luat nota 10 la concursul de directori de școli

  Mii de candidați la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în şcolile din ţară, o singură notă de 10. Dintre cei aproximativ 9.000 de profesori...

  Mă săturasem să dorm cu fiica mea, apoi am aflat motivul terifiant pentru care nu voia să doarmă singură
  Mă săturasem să dorm cu fiica mea, apoi am aflat motivul terifiant pentru care nu voia să doarmă singură

  Printre obiectivele majore pe care le ai pentru primii ani de viață ai copilului tău este și să-l obișnuiești să doarmă singur. Cum să reacționezi însă când micuțul...

  Andreea Bălan a vorbit pentru prima dată despre dificultățile pe care le întâlnește ca mamă singură
  Andreea Bălan a vorbit pentru prima dată despre dificultățile pe care le întâlnește ca mamă singură

  Andreea Bălan este una dintre cele mai indrăgite artiste din România. Are multe proiecte la activ și cu toate acestea reușește să petreacă timp și cu cele două fetițe ale...

  Fetița mea este singura persoană din lume care suferă de această boală. Nu știu cât va mai trăi
  Fetița mea este singura persoană din lume care suferă de această boală. Nu știu cât va mai trăi

  Hannah Wood este mama unei fetițe de 7 ani despre care se crede că este singura din lumea care suferă de o mutație genetică ce determină o întârziere a dezvoltării și...

  Arta de a trăi, singura lecție pe care vreau să o învețe copiii mei
  Arta de a trăi, singura lecție pe care vreau să o învețe copiii mei

  Copiii mei vor mânca mâncare tradițională. Ne vom împrieteni cu proprietarul restaurantului cu specific românesc, care se află la două străzi distanță de noi,...

  Singura abilitate de care copilul tău are nevoie pentru a avea cu adevărat succes în viață
  Singura abilitate de care copilul tău are nevoie pentru a avea cu adevărat succes în viață

  Evenimentele tulburătoare din ultimii ani (pandemia, războiul etc.) își pun, încet, dar sigur, amprenta asupra copiilor noștri. Fără instrumentele potrivite pentru a face...

  © 2024 Qbebe