Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

11 remedii naturale pentru a-ți crește buna-dispoziție

Nu de puține ori ni se întâmplă să ne simțim indispuse, fără poftă de viață și de dispoziție pentru a ne antrena în diverse activități. Iată de ce am avea nevoie de niște soluții menite să ne ajute să fim iar în formă. Parcurgând următorul articol veți avea ocazia să cunoașteți mai multe remedii naturale, numai bune pentru a ne redobândi bună-dispoziția. În plus, acestea ne pot ajuta și să facem față mai ușor stresului de zi cu zi.

Bucură-te de un masaj de 12 minute, de trei ori pe săptămână

Dacă vrei să-ți crești bună-dispoziția în mod natural, apelează la un masaj ușor, în regiunea spatelui, de trei ori pe săptămână. Fie că vei apela la un specialist, fie că îi vei ruga pe cei apropiați să te ajute cu masajul, rezultatele vor fi vizibile imediat.
De altfel, prin studii recente s-a remarcat faptul că inclusiv persoanele ce suferă de diverse afecțiuni grave (precum cei ce sunt dependenți de dializă) sau femeile însărcinate, dacă au beneficiat de un masaj blând în regiunea spatelui de mai multe ori pe săptămână, au fost mai puțin predispuse depresiei decât acelea ce nu avut parte de masaj.
Explicația experților este următoarea: masajul duce la creșterea nivelului de serotonină (cunoscută și sub numele de „hormonul fericirii") și la scăderea producției de cortisol (responsabil cu gestionarea stresului).

Femeie la o sedinta de masaj

Practică dimineața un exercițiu de relaxare

Dacă vrei să te simți din start mai bine-dispusă, încearcă următorul exercițiu: întinde-te pe spate, pe pat, lăsându-ți capul să fie în afara marginii patului. Va trebui să respiri adânc, astfel încât să simți că pieptul tău se umple considerabil cu aer. Vei face o pauză și apoi vei relua iar exercițiul de respirație. În total, ar trebui să-l execuți de trei ori.
Specialiștii sunt de părere că un asemenea exercițiu este util inclusiv pentru persoanele care suferă de o formă ușoară de depresie, în condițiile în care, de-a lungul timpului, s-a constatat următorul lucru: cele mai multe dintre persoanele depresive nu știu cum să respire și de aceea creierul lor nu se poate oxigena suficient.

Citește și: Somn odihnitor: 13 lucruri pe care să le faci înainte de a te băga în pat

Nu uita de lavandă

Când vine vorba de recăpătarea bună-dispoziției, nu ar trebui sub nicio formă să uităm de lavandă.
Cercetările din domeniu au arătat că lavanda este de mare ajutor când ne confruntăm cu stări depresive, cu anxietate și cu tulburări de somn. Va fi suficient să inhalăm puțin ulei esențial și ne putem simți de îndată mai bine.
De asemenea, un studiu din anul 2006 a demonstrat faptul că lavanda poate contribui la creșterea stimei de sine și că ne poate ajuta să privim viața cu mai mult optimism. Nu trebuie decât să ne facem un masaj cu ulei de lavandă, să bem un ceai din această plantă sau pur și simplu să-i inhalăm aroma pentru a ne simți mai bine, mai bine-dispuse și mai relaxate.

Femeie mirosind lavanda

Nu neglija nici Floarea - Pasiunii

Și aceasta poate fi un remediu potrivit dacă vrem să ne redobândim bună-dispoziția și să nu ne mai simțim atât de copleșite de stres.
Ca și în cazul lavandei, studiile arată în mod clar faptul că floarea-pasiunii va reduce nivelul de anxietate, va îmbunătăți calitatea somnului și ne va face să răspundem mai bine stresului.
Fie că o vom lua sub formă de ceai sau de pastile, floarea-pasiunii ne poate fi de un real ajutor când simțim că parcă nu mai putem face stresului cu care ne confruntăm.

Citește și: 14 remedii naturale pentru atacurile de panică

Apelează la sunătoare

Încă din cele mai vechi timpuri, s-a observat să sunătoarea este ideală pentru cei care suferă de depresie, de tulburări de somn, de fluctuații ale dispoziției provocate de transformările hormonale (este vorba mai ales de perioada de dinaintea declanșării menstruației sau de premenopauză).
Sunătoarea poate fi administrată sub formă de ceai, de tinctură, de capsule, iar cantitatea ce se administrează ar trebui prescrisă de un specialist. Motivul este acesta: sunătoarea interacționează cu tot felul de medicamente, precum anticoncepționalele, medicamente speciale pentru tratarea formelor mai severe de depresie, cele pentru HIV, pentru coagularea sângelui etc.

Poți încerca șofran

Și acesta este un remediu ce te poate ajuta să-ți crești bună-dispoziția, în condițiile în care, așa cum au observat și cercetătorii, acesta are abilitatea de a influența în mod pozitiv producerea de serotonină.
În plus, șofranul este numai bun pentru a te ajuta să treci mai ușor peste „sindromul premenstrual", întrucât s-a constatat, în urma unui studiu recent (efectuat în cadrul „Universității de Științe Medicale din Teheran), că 3/4 dintrefemeile și fetele cărora li s-a administrat câte două capsule (de câte 15 mg) de șofran, în perioada de dinainte de menstruație, s-au confruntat cu mai puțină schimbare a dispoziției și cu depresie decât acelea care nu au avut parte de acest tratament.

Bucură-te de aroma de cocos

Specialiștii au ajuns la următoarea concluzie: când suntem stresați, aroma de cocos ne poate ajuta să ne simțim mai relaxați, în condițiile în care ritmul cardiac va fi reglat.
Un studiu efectuat în cadrul „Columbia University" a arătat în mod clar că persoanele care au inhalat aromă de cocos în situații stresante au răspuns mai bine stresului și s-au relaxat mai repede după finalizarea situației tensionate.
Așa că dacă vrei să fii mai puțin stresată și să-ți recapeți rapid bună-dispoziția, încearcă să te bucuri de minunata aromă de cocos!

Femeie ce isit toarna in palma ulei de cocos

Poți recurge și la rozmarin

În special când te simți epuizată din punct de vedere psihic, ai dureri de cap, ești prost-dispusă și simți că nu te mai poți concentra, încearcă aroma de rozmarin.
Proaspăt sau sub formă de ulei esențial, rozmarinul te poate ajuta să te reenergizezi, să te binedispui și să-ți recapeți dorința de a te apuca din nou de treabă. Ideal este să apelezi la această plantă încă de la primele ore ale dimineții.
Mai mult, rozmarinul este foarte potrivit și pentru a-ți relaxa musculatura tensionată.

Ai încredere și în scorțișoară

Când te simți epuizată și letargică, scorțișoara te poate face să fii din nou în formă.
Experții ne spun că numai dacă vom inhala aroma acestui condiment activitatea creierului nostru va fi stimulată, memoria se va îmbunătăți, ne vom concentra mai ușor și, nu în ultimul rând, vom fi mai bine-dispuse și gata de a depune orice fel de efort.
Pentru a beneficia și mai mult de efectele sale pozitive, medicii ne sfătuiesc să apelăm la ceaiul de scorțișoară, în special dacă suntem adesea triste și simțim că nu avem chef de nimic.

Ginsengul poate crește și el bună-dispoziția

Făcând parte dintre plantele adaptogene (ce ne ajută să răspundem mai ușor stresului din mediul înconjurător), ginsengul va contribui la scăderea producției de cortisol și la reglarea activității glandelor suprarenale.
Din acest motiv, ginsengul ne va face să ne simțim mai relaxate, mai energice, mai capabile de a privi viața cu optimism. În plus, ne poate crește și calitatea somnului.

Profită de lumina soarelui și de aer curat

Studiile din domeniu au demonstrat de mai multe ori că persoanele care se expun mai mult luminii soarelui și petrec mai mult timp în aer liber sunt mai bine-dispuse decât acelea care nu procedează așa.
Astfel, expunerea la soare va îmbunătăți aportul de vitamina D (care are și rol antidepresiv), iar aerul proaspăt ne va ajuta să ne oxigenăm mai bine creierul.
Iată de ce este esențial să ne străduim să petrecem zilnic câtva timp în aer liber!

Voi ați mai auzit și de alte moduri naturale, ideale pentru a ne redobândi bună-dispoziția?

Surse:
www.bebrainfit.com; www.eatingwell.com; www.entrepreneur.com;www.passion4health.com.au; www.rd.com; www.theteatalk.com;www.webmd.com

 

Remedii naturale pentru călcâiele crăpate

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  12 remedii naturale pentru arsurile stomacale ale copilului
  12 remedii naturale pentru arsurile stomacale ale copilului

  Arsurile stomacale reprezintă o afecțiune frecvent întâlnită, inclusiv în cazul copiilor. Ele au multiple cauze, dar sunt legate de următorul fenomen: când...

  6 remedii naturale pentru infecțiile urechii
  6 remedii naturale pentru infecțiile urechii

  Trebuie să tratezi cu grijă fiecare afecțiune a corpului, mai ales dacă aceasta este localizată la nivelul urechii. Infecțiile la urechi se pot dovedi a fi probleme destul de...

  13 remedii naturale pentru aciditatea gastrică din perioada sarcinii
  13 remedii naturale pentru aciditatea gastrică din perioada sarcinii

  Printre problemele care ne pot supăra în lunile de sarcină se numără și arsurile stomacale. Înainte să iei legătura cu un medic, poți încerca să pui în...

  Remedii naturale pentru a trata durerile de burtică ale copilului
  Remedii naturale pentru a trata durerile de burtică ale copilului

  Durerile de burtică sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate apărute la copil. Ele pot avea cauze și simptome foarte variate, de aceea este esențial să vă...

  Remedii naturale pentru amigdalele inflamate ale copilului
  Remedii naturale pentru amigdalele inflamate ale copilului

  Amigdalele inflamate sunt o afecțiune des întâlnită mai ales în sezonul rece. Desigur, simptomele provocate de ele sunt supărătoare, dar pot fi ameliorate și cu...

  7 remedii naturale pentru candidoza vaginală din perioada sarcinii
  7 remedii naturale pentru candidoza vaginală din perioada sarcinii

  Printre problemele care pot interveni oricând în sarcină se numără și o candidoză vaginală. Pentru a afla mai multe despre cum se manifestă aceasta, precum și cum o poți...

  Unii copii vin ca brazii, alții ca teii, alții ca sălcii. Daca vei crește un tei care să devină brad, vei crește un copil nefericit
  Unii copii vin ca brazii, alții ca teii, alții ca sălcii. Daca vei crește un tei care să devină brad, vei crește un copil nefericit

  Una dintre cele mai mari dificultăți pe care le avem este acceptarea faptului că noi, oamenii, suntem diferiți unii de alții. Cât de mult conflicte izvorăsc din faptul că ne...

  © 2019 Qbebe