Preeclampsie

    O boala in timpul sarcinii caracterizata de hipertensiune brusca, albuminurie (pierderea unei cantitati ridicate de proteina albumina prin urina) si edeme (umflarea) ale mainilor, picioarelor si fetei. Preeclampsia este cea mai des intalnita complicatie a sarcinii. Afecteaza aproximativ 5% din sarcini si apare in al treilea trimestru al sarcinii.

     Preeclampsia  apare cel mai adesea la primele sarcini si la femei care au diabet sau gemeni. Totodata, aceasta este o boala care pare a fi transmisa pe cale genetica de la mama la fiica. Preeclampsia poate fi semnul unor probleme grave. Este posibil, de exemplu, sa indice faptul ca placenta se detaseaza de uter. In anumite cazuri, preeclampsia netratata poate duce la eclampsie – o boala periculoasa atat pentru mama cat si pentru fat caracterizata de coma si atacuri.

    Tratamentul este caracterizat de odihna la pat si uneori medicatie. Daca tratamentul nu este eficient, inducerea travaliulului si nasterii sau o cezariana pot fi luate in calcul. Preeclampsia isi pierde simptomele la scurt timp dupa ce copilul este nascut.

Dictionar medical

Afla definitiile celor mai importanti termeni medicali.

Dictionar medical pe litere

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z
© 2023 Qbebe