Maria

    Forma latinizata a numelor grecesti cu origini in Noul Testament, Mariam si Maria – modul in care se scriu este acelasi indiferent de nume – care aveau drept origine numele ebraic Miryam. Intelesul nu este cunoscut cu siguranta, dar exista anumite teorii conform carora ar insemna: "o mare de amaraciune", "rebeliune" si "dorit pentru copil". Totusi este cel mai probabil initial un nume egiptean, derivat probabil martial de la mry "preaiubit" sau mr "dragoste".

    Numele a fost purtat de mai multe personaje din Noul Testament, cele mai importante fiind Fecioara Maria, mama lui Iisus si Maria Magdalena. Datorita Fecioarei Maria numele a devenit foarte popular in lumea crestina desi in anumite momente in unele culturi a fost considerat prea sacru pentru uz zilnic.

    Numele a fost purtat de 2 regine ale Angliei precum si de regina Scotiei, Mary – Regina Scotilor. A fost de asemenea si numele a doua regini din Portugalia. A fost purtat de Regina Maria Theresa a Habsburgilor (1717-1780), a carei mostenire a domeniilor tatalui ei, Sfantul Imparat Roman Carol VI a declansat Razboiului de Succesiune Austriac.

Alege un nume pentru bebelusul tau!

Cauta un nume pentru viitorul tau bebe si afla semnificatia lui.

© 2024 Qbebe