Contributors

De ce să nu folosești niciodată ulei de măsline dacă vrei cei mai buni cartofi copți

Chef Raymond Blanc, unul dintre cei mai cunoscuți chefi din Marea Britanie și din lume, a împărtășit câteva dintre secretele sale pentru obținerea celor mai reușiți cartofi copți în stil britanic. Printre recomandările pe care le-a făcut se numără și cea potrivit căreia uleiul de măsline nu ar trebui folosit în gătirea cartofilor copți. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a vedea care sunt indicațiile lui Raymond Blanc!

Cum să pregătești cei mai buni cartofi copți: sfaturile lui Raymond Blanc

Chef Raymond Blanc este francez, dar a devenit faimos în Marea Britanie și după ce a înființat, în anul 1991, școala de gastronomie „The Raymond Blanc Cookery School”, după ce a înființat restaurantul „Belmond Le Manoir Aux Quat'Saisons”  (lângă Oxford) și o școală de grădinărit găzduită de un restaurant. De asemenea, acesta are distincția „Legiunea de Onoare în Franța”, în Marea Britanie a obținut distincția „OBE” (se acordă celor care s-au remarcat pe plan local sau celor a căror muncă a devenit cunoscută la nivel național, fiind o distincție care ține de „Order of The British Empire”), este autorul unor cărți, a pregătit meniuri pentru diferite restaurante, participă la emisiuni de televiziune și se străduiește să promoveze ideea de a se folosi cât mai mult produsele alimentare britanice.

Pentru „Mirror”, celebrul chef a venit cu sfaturi pentru prepararea cartofilor copți în stil britanic. Iată care sunt acestea:

Alege cartofii potriviți

Potrivit acestuia, ar trebui să se opteze pentru cartofii de dimensiuni mari, cu o aromă bogată, care să nu fie tari pe dinăuntru, dar care să aibă coaja tare. Ideal este să tai cartofii în sferturi, cam de 4 cm, ca să ai șansa să te bucuri de cartofi copți crocanți la exterior, dar pufoși în interior.

cartofi-bine-rumeniti-intr-un-vas-negru

Grăsimea în care vei găti este esențială

Unul dintre aspectele asupra căruia insistă Raymond Blanc în vederea obținerii celor mai buni cartofi copți este și utilizarea grăsimii adecvate. În acest scop, vine cu următoarele sugestii:

  • Să se recurgă la grăsimea de gâscă- Aceasta este considerată de chef cea mai bună pentru cartofii copți, conferind o aromă unică
  • Pentru cei care preferă uleiurile vegetale- Deși uleiul de măsline poate constitui o alegere tentantă, nu este cea mai bună opțiune pentru cartofii copți. De altfel, Raymond Blanc precizează că acest tip de ulei nu ar trebui să fie folosit niciodată pentru acest tip de cartofi întrucât la temperatura de 170 de grade uleiul de măsline își pierde calitățile, iar gustul său va deveni dezagrabil, acru. În acest context, mâncarea va dobândi un gust ușor amărui

ulei-de-masline-turnat-intr-un-vas-de-sticla

Gătește-i corect

Din acest punct de vedere, se recomandă să ții cont de instrucțiunile de mai jos:

  • Cartofii se vor fierbe timp de 6-7 minute și îi vei mai lăsa apoi să se „odihnească” timp de câteva minute
  • Vei pune uleiul la încins și, după ce te-ai asigurat că s-a încins, vei adăuga treptat cartofii
  • Vei încinge cuptorul la 200 de grade și vei lăsa cartofii la copt cam 30-40 de minute- Vei întoarce, în timpul cât se află în cuptor, cartofii, ca să se gătească uniform și să nu se ardă
  • Dacă mai ai de așteptat până când îi vei servi, îi vei mai păstra în cuptor cam 1 oră pentru a-i menține calzi
  • În funcție de preferințe, poți asezona cartofii copți cu sare, piper sau cu condimente precum chilli, semințe de fenicul sau cumin

Sugestie de cartofi copți cu grăsime de gâscă

Ascultând sfatul lui Chef Raymond Blanc, acela de a nu folosi uleiul de măsline pentru cartofii copți, ai putea încerca să pregătești o variantă de cartofi copți în stil britanic, ajutându-te de grăsimea de gâscă sau de grăsimea de pui pentru a avea parte de o aromă bogată. Găsești rețeta mai jos:

  • Cuptorul va fi încins la 200 de grade
  • Cartofii vor fi curățați și tăiați pe jumătate
  • Vei pune cartofii într-un vas mare, îi vei acoperi cu apă rece, vei pune puțină sare și îi vei da la fiert. După ce apa va fierbe, îi vei lăsa la gătit cam 5 minute
  • Grăsimea de gâscă va fi pusă în tava în care vor fi copți cartofii, lăsând-o la cuptor până când va începe să ajungă la punctul de ardere (punctul de fum)
  • Cartofii vor fi scurși. Dacă vrei să fie mai crocanți, poți să-i dai prin puțină făină
  • Vei lăsa cartofii la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, având grijă să-i întorci la fiecare 15 minute ca să nu se ardă, ci să devină aurii și crocanți
  • Îi poți asezona cu sare de mare sau, pentru un plus de aromă, poți adăuga, în timpul coacerii, rozmarin, cimbru sau salvie, dar care să fie proaspete
 Surse: dailystar.co.uk, greatbritishchefs.com, mirror.co.uk, raymondblanc.com, thegazette.co.uk
Sursă poză principală: istockphoto.com
Ulei de cocos – Miracolul din bucatarie: Utilizari neasteptate, beneficii pentru sanatate

Surse foto: istockphoto.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum prepari cei mai buni cartofi la cuptor
    Cum prepari cei mai buni cartofi la cuptor

    Dacă ești mereu în căutare de rețete noi și vrei întotdeauna să le oferi cele mai bune preparate copiilor tăi, îți recomandăm să încerci o nouă modalitate...

    Afla ce popor are cei mai buni parinti din lume si de ce
    Afla ce popor are cei mai buni parinti din lume si de ce

    Scriitoarea americana Pamela Drukerman a plecat din tara sa natala, Statele Unite, si s-a mutat in Franta, dupa ce a ajuns la concluzia ca francezii sunt cei mai buni parinti din lume. In...

    De ce să nu folosești niciodată clor pentru a curăța baia
    De ce să nu folosești niciodată clor pentru a curăța baia

    Clorul, când este utilizat singur, este adecvat pentru a curăța și dezinfecta diferite suprafețe din baie. Dar dacă va fi amestecat cu diverse produse de curățat, poate deveni...

    Apa oxigentă: în ce condiții să nu folosești niciodată perhidrolul
    Apa oxigentă: în ce condiții să nu folosești niciodată perhidrolul

    Apa oxigenată este un produs cu utilizări dintre cele mai diverse, fiind utilă atât pentru tratarea diverselor afecțiuni, cât și pentru dezinfectare. Îți explicăm...

    Mâncare de praz cu măsline
    Mâncare de praz cu măsline

    Când nu mai ai parcă nici o idee legată de ceea ce ai mai putea găti pentru cei dragi, încearcă o mâncărică de praz. Aceasta nu se prepară cu dificultate, este...

    Dacă vrei să crești un copil puternic încetează să îi mai spui aceste lucruri
    Dacă vrei să crești un copil puternic încetează să îi mai spui aceste lucruri

    Copiii puternici sunt pregătiți să facă față provocărilor lumii. Sunt capabili să-și rezolve problemele, se refac după orice eșec și pot face față greutăților. Aceasta nu...

    Dacă vrei să alăptezi mai mult timp trebuie să faci aceste lucruri
    Dacă vrei să alăptezi mai mult timp trebuie să faci aceste lucruri

    Unul dintre cele mai importante daruri pe care i le putem face copilului nostru este să-l putem alăpta mai mult de 6 luni. Pentru a ne atinge acest obiectiv este recomandat să ținem cont...

    © 2021 Qbebe