De ce să nu folosești niciodată ulei de măsline dacă vrei cei mai buni cartofi copți

De ce să nu folosești niciodată ulei de măsline dacă vrei cei mai buni cartofi copți

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Chef Raymond Blanc, unul dintre cei mai cunoscuți chefi din Marea Britanie și din lume, a împărtășit câteva dintre secretele sale pentru obținerea celor mai reușiți cartofi copți în stil britanic. Printre recomandările pe care le-a făcut se numără și cea potrivit căreia uleiul de măsline nu ar trebui folosit în gătirea cartofilor copți. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a vedea care sunt indicațiile lui Raymond Blanc!

Cum să pregătești cei mai buni cartofi copți: sfaturile lui Raymond Blanc

Chef Raymond Blanc este francez, dar a devenit faimos în Marea Britanie și după ce a înființat, în anul 1991, școala de gastronomie „The Raymond Blanc Cookery School”, după ce a înființat restaurantul „Belmond Le Manoir Aux Quat'Saisons”  (lângă Oxford) și o școală de grădinărit găzduită de un restaurant. De asemenea, acesta are distincția „Legiunea de Onoare în Franța”, în Marea Britanie a obținut distincția „OBE” (se acordă celor care s-au remarcat pe plan local sau celor a căror muncă a devenit cunoscută la nivel național, fiind o distincție care ține de „Order of The British Empire”), este autorul unor cărți, a pregătit meniuri pentru diferite restaurante, participă la emisiuni de televiziune și se străduiește să promoveze ideea de a se folosi cât mai mult produsele alimentare britanice.

Pentru „Mirror”, celebrul chef a venit cu sfaturi pentru prepararea cartofilor copți în stil britanic. Iată care sunt acestea:

Alege cartofii potriviți

Potrivit acestuia, ar trebui să se opteze pentru cartofii de dimensiuni mari, cu o aromă bogată, care să nu fie tari pe dinăuntru, dar care să aibă coaja tare. Ideal este să tai cartofii în sferturi, cam de 4 cm, ca să ai șansa să te bucuri de cartofi copți crocanți la exterior, dar pufoși în interior.

cartofi-bine-rumeniti-intr-un-vas-negru

Grăsimea în care vei găti este esențială

Unul dintre aspectele asupra căruia insistă Raymond Blanc în vederea obținerii celor mai buni cartofi copți este și utilizarea grăsimii adecvate. În acest scop, vine cu următoarele sugestii:

  • Să se recurgă la grăsimea de gâscă- Aceasta este considerată de chef cea mai bună pentru cartofii copți, conferind o aromă unică
  • Pentru cei care preferă uleiurile vegetale- Deși uleiul de măsline poate constitui o alegere tentantă, nu este cea mai bună opțiune pentru cartofii copți. De altfel, Raymond Blanc precizează că acest tip de ulei nu ar trebui să fie folosit niciodată pentru acest tip de cartofi întrucât la temperatura de 170 de grade uleiul de măsline își pierde calitățile, iar gustul său va deveni dezagrabil, acru. În acest context, mâncarea va dobândi un gust ușor amărui

ulei-de-masline-turnat-intr-un-vas-de-sticla

Gătește-i corect

Din acest punct de vedere, se recomandă să ții cont de instrucțiunile de mai jos:

  • Cartofii se vor fierbe timp de 6-7 minute și îi vei mai lăsa apoi să se „odihnească” timp de câteva minute
  • Vei pune uleiul la încins și, după ce te-ai asigurat că s-a încins, vei adăuga treptat cartofii
  • Vei încinge cuptorul la 200 de grade și vei lăsa cartofii la copt cam 30-40 de minute- Vei întoarce, în timpul cât se află în cuptor, cartofii, ca să se gătească uniform și să nu se ardă
  • Dacă mai ai de așteptat până când îi vei servi, îi vei mai păstra în cuptor cam 1 oră pentru a-i menține calzi
  • În funcție de preferințe, poți asezona cartofii copți cu sare, piper sau cu condimente precum chilli, semințe de fenicul sau cumin

Sugestie de cartofi copți cu grăsime de gâscă

Ascultând sfatul lui Chef Raymond Blanc, acela de a nu folosi uleiul de măsline pentru cartofii copți, ai putea încerca să pregătești o variantă de cartofi copți în stil britanic, ajutându-te de grăsimea de gâscă sau de grăsimea de pui pentru a avea parte de o aromă bogată. Găsești rețeta mai jos:

  • Cuptorul va fi încins la 200 de grade
  • Cartofii vor fi curățați și tăiați pe jumătate
  • Vei pune cartofii într-un vas mare, îi vei acoperi cu apă rece, vei pune puțină sare și îi vei da la fiert. După ce apa va fierbe, îi vei lăsa la gătit cam 5 minute
  • Grăsimea de gâscă va fi pusă în tava în care vor fi copți cartofii, lăsând-o la cuptor până când va începe să ajungă la punctul de ardere (punctul de fum)
  • Cartofii vor fi scurși. Dacă vrei să fie mai crocanți, poți să-i dai prin puțină făină
  • Vei lăsa cartofii la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, având grijă să-i întorci la fiecare 15 minute ca să nu se ardă, ci să devină aurii și crocanți
  • Îi poți asezona cu sare de mare sau, pentru un plus de aromă, poți adăuga, în timpul coacerii, rozmarin, cimbru sau salvie, dar care să fie proaspete
 Surse: dailystar.co.uk, greatbritishchefs.com, mirror.co.uk, raymondblanc.com, thegazette.co.uk
Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, youtube.com

Articolul urmator
Ulei de pin: beneficii și mod de administrare
Ulei de pin: beneficii și mod de administrare

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Prietenia nu ține cont de specie: cum au devenit un câine și un șobolan cei mai buni prieteni
    Prietenia nu ține cont de specie: cum au devenit un câine și un șobolan cei mai buni prieteni

    Se spune că „prietenia este adevărată atunci când două ființe se pot bucura una de compania celeilalte fără să fie nevoie să îşi spună niciun...

    Zodiile care nu vor fi niciodată șefi buni
    Zodiile care nu vor fi niciodată șefi buni

    Anumite persoane demonstrează mereu că sunt născute pentru a fi lideri. Astfel, se simt în largul lor când dau instrucțiuni, când trebuie să coordoneze o echipă și...

    Este printre cei mai buni matematicieni din Europa. Povestea lui Radu, elevul de clasa a VIII-a, care face cinste țării noastre peste hotare
    Este printre cei mai buni matematicieni din Europa. Povestea lui Radu, elevul de clasa a VIII-a, care face cinste țării noastre peste hotare

    Radu-Ionuț Stoleriu, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, este unul dintre cei mai buni matematicieni din Europa! La finalul lunii...

    Cei mai sinceri nativi din zodiac. Nu pot ascunde nimic, niciodată
    Cei mai sinceri nativi din zodiac. Nu pot ascunde nimic, niciodată

    Fie pentru a nu fi criticate, fie pentru a nu fi respinse sau ridiculizate, anumite persoane preferă să nu fie întotdeauna sincere. În schimb, pentru altele tot ceea ce...

    De ce să nu folosești niciodată clor pentru a curăța baia
    De ce să nu folosești niciodată clor pentru a curăța baia

    Clorul, când este utilizat singur, este adecvat pentru a curăța și dezinfecta diferite suprafețe din baie. Dar dacă va fi amestecat cu diverse produse de curățat, poate deveni...

    4 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii un părinte mai bun
    4 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii un părinte mai bun

    Cine nu își dorește să fie cel mai bun părinte pentru copilul său? Ar fi ideal dacă i-am putea crește într-un mod în care să nu cunoască suferință, să se simtă...

    De ce îți blochează zodiile numărul de telefon! Evită să le faci asta dacă vrei să îți mai răspundă la apeluri
    De ce îți blochează zodiile numărul de telefon! Evită să le faci asta dacă vrei să îți mai răspundă la apeluri

    Fiecare dispune de un anumit nivel al toleranței în ceea ce privește lucrurile pe care le suportă. Spre exemplu, sunt persoane pe care nu le deranjează dacă primesc de foarte...

    Cea mai eficientă metodă dacă vrei un somn de calitate pentru copilul tău. Un studiu dezvăluie ce trebuie să faci
    Cea mai eficientă metodă dacă vrei un somn de calitate pentru copilul tău. Un studiu dezvăluie ce trebuie să faci

    Te numeri printre părinții care consideră că animalele de companie nu au ce caută în apropierea bebelușului sau a copilului mic? Ei bine, studiile arată că prezența unui...

    © 2024 Qbebe