Burtici fericite

9 lucruri care se întâmplă în corpul tău când faci sex

Actul sexual este o experiență complexă, menită să aducă în corpul nostru o mulțime de transformări. Așa cum veți afla și din articolul de mai jos, acestea sunt foarte variate și ne pot ajuta să ne bucurăm inclusiv de o stare de sănătate mai bună. Să vedem ce se întâmplă cu noi în timpul activității sexuale, astfel încât să înțelegem mai bine ceea ce este dincolo de plăcere, de ce acest aspect din viața noastră nu este deloc de neglijat.

Creierul este tot mai activ, la fel și hormonii

Oamenii de știință ne arag atenția asupra următorului fapt: libidoul începe în creier. Ca să apară dorința de a desfășura o activitate sexuală, este necesar să se realizeze un echilibru între neutrotransmițătorii dopamină și serotonină. Datorită acestora se vor activa și receptorii din anumite zone ale corpului (la femei este zona de deasupra umerilor, iar la bărbați este vorba despre zona de dedesubtul taliei), meniți să ne ajute să resimțim plăcerea. În plus, serotonina și dopamina sunt cele ce pot favoriza o diminuare a influențelor nefavorabile pe care anumiți factori (cum ar fi stresul, anumite dureri etc.) le-ar putea avea asupra intenției de a face sex.
Pe măsură ce corpurile noastre ajung să se simtă bine în timpul activității sexuale, adrenalina va începe să se secrete în cantități mai mari. Este momentul în care estrogenul, progesteronul și testosteronul vor fi la niveluri menite să ne permită să avem un moment intim așa cum ne dorim.
Nu în ultimul rând, un alt fenomen care are loc în organismul în timpul sexului este acesta: producerea de endorfine. De aceea, vom ajunge să ne simțim mai relaxați, mai fericiți, unii dintre noi putând chiar să aibă o stare de euforie.
Alături de endorfine, corpurile noastre se vor bucura și de oxitocină, menită să ne stimuleze să dorim atingeri pline de afecțiune. Tocmai datorită acestora organismul nostru va fi într-o stare tot mai bună, în condițiile în care nivelul tensiunii arteriale se va echilibra, musculatura se va relaxa, iar noi vom fi mult mai puțin stresați.

Citește și: 6 partide de sex de care orice cuplu are nevoie, recomandate de sexologi

Datorită activității sexuale, sistemul nostru imunitar poate deveni mai puternic

Potrivit studiilor de specialitate, persoanele care au activități sexuale în mod constant sunt mai sănătoase decât acelea ce nu le întreprind în mod regulat.
Medicii consideră că în timpul sexului nivelul de imunoglobulină va crește, la fel și producția de limfocite. Astfel, corpul nostru va deveni mai puțin sensibil la virusuri și bacterii.
Cu alte cuvinte, datorită activităților sexuale ne putem bucura de o imunitate mai bună.

Toleranța la durere va crește datorită sexului

Încă din secolul trecut, studiile din domeniu au ajuns la concluzia că o „partidă" reușită de sex ne poate ajuta să resimțim mai puțin acut durerile.
Acest fenomen este mai vizibil la noi, femeile. De exemplu, specialiștii cred că, în urma desfășurării unei activități sexuale, rata de suportabilitate a durerilor poate crește și cu 100%. Iată de ce aceasta este asociată atât de mult cu plăcerea.
Explicația pentru ceea ce întâmplă în corpul nostru este următoarea: când suntem în timul actului sexual, anumite zone ale creierului responsabile cu gestionarea durerii devin mai active. În aceste condiții, senzațiile neplăcute pe care le avem din cauza unei dureri devin tot mai puțin intense, iar noi ne vom simți mult mai confortabil.

Fluxul sanguin se va intensifica

Odată ce vom simți plăcerea din timpul actului sexual, inima noastră va pompa sângele mai rapid, iar acesta va avea o circulație optimă către organele intime. Va fi momentul în care vom simți că facem un efort fizic, la fel ca și cum am merge la sală sau am alerga.
Datorită intensificării fluxului sanguin, vor mai fi vizibile și următoarele modificări la nivelul corpului:
La femei se vor lubrifia mai mult zonele intime, cum ar fi vaginul labiile și clitorisul- De pildă, specialiștii spun că, în cazul femeilor care au născut se va observa că labiile au o culoare de purpuriu intens până spre mov. În schimb, la cele ce nu au născut încă se va sesiza că labiile nu vor mai fi roz, ci roșii.
Bărbații vor fi stimulați să aibă erecție.
Oricare dintre aceste transformări vor fi resimțite mai profund pe măsură ce atingerile  devin tot mai pasionale. Tot atunci vom simți că inima bate mai repede, iar pulsul va avea valori mai mari.

Citește și: Curiozitati despre orgasm

Anumiți mușchi se vor contracta

Specialiștii spun că organismul nostru se va pregăti pentru relaxarea din timpul unui orgasm, astfel încât mușchii din zona pelviană, dar și cei din zona abdomenului sau de la picioare se vor încorda.
În special mușchii din zona inferioară a picioarelor, dar și cei din zona feselor, șoldurilor, coapselor, brațelor, toți se vor contracta din ce în ce mai mult.

Sânii își vor modifica aspectul

Medicii spun că, în timpul actului sexual, sânii noștri își pot mări volumul, temporar, cu până la 25%, în condițiile în care fluxul sanguin este mai intens ca în mod obișnuit.
Putem vedea inclusiv o modificare a culorii pielii de pe sâni (aceasta va fi puțin mai roșie), iar areolele și sfârcurile pot deveni mai închise la culoare. De asemenea, sfârcurile se vor întări, areolele vor fi mai mari, întreaga zonă devenind mult mai sensibilă la atingere.

Cuplu ce se pregateste de actul sexual

Pielea noastră poate deveni mai frumoasă grație sexului

Așa cum s-a menționat deja, circulația sângelui se intensifică substanțial pe durata unei activități sexuale. Datorită acestui fapt, pielea noastră va primi și ea mai mult oxigen și îi va fi mai ușor să elimine din toxinele acumulate, devenind mai strălucitoare, mai tânără, mai frumoasă.
Tot datorită intensificării fluxului sanguin va crește și producția de colagen, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra aspectului pielii.
Specialiștii consideră că mai ales pentru persoanele cu acnee cronică se poate observa ameliorarea stării pielii după ce au avut activitate sexuală, în contextul în care s-a produs și o reechilibrare hormonală.

Cuplu intr-un moment intim

Simțul mirosului devine mai puternic

Specialiștii au constatat următorul fenomen din corpul nostru dacă facem sex: odată cu orgasmul, prolactina va fi produsă în cantități mai mari. Printre efectele sale nu se numără doar, de pildă, întărirea sistemului imunitar și accentuarea unei stări de bine, de fericire, ci și stimularea funcționării unei părți a creierului ce procesează mirosurile (bulbul olfactiv). Din acest motiv, atât noi, cât și partenerii noștri, vom deveni mai atrași de mirosul corpului celuilalt.
Aceste mirosuri se pot impregna puternic asupra bulbului olfactiv, având un efect la fel de puternic precum feromonii. Nu de puține ori se poate ajunge, tocmai datorită modului în care se percep mirosurile, să simțim dorința de a desfășura o activitate sexuală cu partenerul doar pentru că i-am simțit mirosul.

La nivelul creierului se activează circuitele ce ne fac să ne dorim răsplata

Aceste circuite sunt cele ce vor să aibă parte de un anumit comportament, care la un moment dat a produs plăcere. Odată ce plăcerea apare, creierul nostru secretă dopamină.Când suntem angajați în activități sexuale, producția ei crește.
Experții precizează că la bărbați circuitele din creier ce doresc răsplata se activează mai ușor decât la femei. În schimb, acestea au nevoie de mai mulți stimuli pentru a se simți doritoare de a primi ceea ce-și doresc. De cele mai multe ori, pentru ele nu va fi îndeajuns să aibă parte doar de stimuli vizuali, de pildă.
Odată ce organismul nostru s-a obișnuit să aibă parte de dopamină, nu ne vom simți în largul nostru decât după ce acesta a primit ceea ce își dorește.

Voi știați până acum faptul că, în timpul sexului, în corpul nostru se petrec o multitudine de transformări?

Citește și: 10 lucruri care se întâmplă cu corpul tău dacă nu mai faci sex

Surse:
www.prevention.com, www.ranker.com, www.webmd.com

Secretele vaginului: 8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ce se intampla la „parter”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 lucruri care se întâmplă în corpul tău când alăptezi
  10 lucruri care se întâmplă în corpul tău când alăptezi

  Alăptarea este un proces cu adevărat miraculos care se petrece în corpul unei femei. Mai puțin cunoscute sunt însă lucrurile care se întâmplă efectiv în...

  14 lucruri pe care el vrea să nu le mai faci când îi faci sex oral
  14 lucruri pe care el vrea să nu le mai faci când îi faci sex oral

  În cazul în care ați hotărât să aveți parte și de sex oral, este foarte important ca tu să știi ce ai de făcut. Parcurge articolul de mai jos pentru a vedea care...

  Top 8 lucruri pe care sa le faci si pe care sa NU le faci pentru un sex reusit
  Top 8 lucruri pe care sa le faci si pe care sa NU le faci pentru un sex reusit

  Exista o groaza de mituri si variante care se vehiculeaza drept garantate atunci cand vine vorba despre sex, asa cum explica si site-ul www.blisstree.com . Unele functioneaza, altele mai...

  7 lucruri la care barbatii se gandesc atunci cand fac sex
  7 lucruri la care barbatii se gandesc atunci cand fac sex

  De multe ori, prima oara cand un barbat ii spune "te iubesc" partenerei sale de viata este chiar in timpul sexului. Si cu toate ca sexul pare o actiune care iti goleste mintea de...

  19 de expresii excitante pe care sa le spui cand faci sex
  19 de expresii excitante pe care sa le spui cand faci sex

  Vrei sa-ti exciti partenerul? Iata un top 19 de expresii care te pot ajuta in acest sens. Un limbaj deocheat in conjuncturile sexuale este extrem de important, intrucat el creste tensiunea...

  TOP 19 expresii excitante pe care sa le spui cand faci sex
  TOP 19 expresii excitante pe care sa le spui cand faci sex

  Vrei sa-ti exciti partenerul? Iata un top 19 de expresii care te pot ajuta in acest sens.  Un limbaj deocheat in conjuncturile sexuale este extrem de important, intrucat el creste tensiunea...

  Cele mai ciudate idei care-ti pot trece prin cap cand faci sex
  Cele mai ciudate idei care-ti pot trece prin cap cand faci sex

  Parintii ne-au crescut cu un set clar de reguli si valori: 1. Camera de pe partea spre care bate soarele cauzeaza dureri de cap, 2. Nu e frumos sa intarzii, fiindca e lipsa de respect fata...

  © 2021 Qbebe