Calculatoare
Febra
Febra se refera la cresterea temperaturii corporale. In mod normal, orice masuratoare temperaturii care are rezultate mai mari de 37 grade C – oral sau 37.2 grade C – rectal, este considerata a fi crescuta. Totusi, acestea sunt valorii medii si este posibil ca temperatura reala sa difere cu +/- 0.6 grade C; temperatura corpului poate sa varieze de asemenea cu 0.6 grade C pe parcursul zilei.
Asadar, febra nu este considerata relevanta din punct de vedere medical pana in momentul in care temperatura corporala nu depaseste 38 grade C. Febra functioneaza ca unul dintre sistemele naturale de protectie a corpului impotriva bacteriilor si virusurilor care nu pot trai la o temperatura mai ridicata. Din aceast motiv, o febra mai joasa nu ar trebui sa fie tratata, decat daca este insotita si de alte simptome deranjante. Cele de peste 40 grade C cer tratament imediat si atentie medicala deoarece pot duce la delir si convulsii, in special in cazul copiilor.
Dictionar medical
Afla definitiile celor mai importanti termeni medicali.
Alti termeni medicali
Anemie carentiala Ebola Nara Ruptura tendinoasa Sialoree Sindromul Wiskott-Aldrich Infectie nosocomiala Sindromul Edwards Boala celiaca Jejun Hirsutism Aerosol Nastere prematura Ciroza Azoospermie Diaree Depigmentare Nefrocarcinom Parazitoza Nastere Testul lui Schilling Sindromul lui Pickwick Sindromul Richter Emfizem Sindromul Sezary Dispnee Luxatie Sindrom Torch Intarcare Metroragie Complexul lui Oedip Tromboflebita Enterovirus Lamblia Cauterizare Cianoza Fasceita necrozanta Sindromul Turner Rinoree Hidrartroza Melanoza lui Dubreuilh Oleartroza Gastroenterita Poliurie Fototerapie Sindromul Meige Balanita Humerus Colostru Incontinenta urinara Hemoragie Boala lui HansenArticole asemănătoare
